Last news in Fakti

21 Юни, 2019 03:31 1 633 5

3 млрд. лв. върти е-търговията

  • е-търговия-
  • оборот-
  • монети

Отделно не се взема предвид и делът на сивата икономика в сектора

3 млрд. лв. върти е-търговията - 1

3 млрд. лв. на година е оборотът на електронната търговия, като само за фирмите, имащи в регистрацията си продажби от разстояние, сумата е поне 500 млн. лв. Това сочат приблизителни изчисления на експерти от бранша.

Председателят на Асоциацията за електронна търговия Петър Ванчев смята, че в зависимост от начина на изчисление оборотът на електронната търговия у нас започва от 500 млн. лв. и стига до няколко милиарда лева, например 3 - 4 млрд., и може да е дори и пет милиарда, пресмята в. „Монитор“.

„Националната статистика обхваща само дружествата, регистрирани като електронни търговци. Не хваща чуждите, които не са локализирани за България, а също и големите търговски вериги, имащи и сайтове за пазаруване. Отделно не се взема предвид и делът на сивата икономика в сектора”, обяснява той.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Туй

    6 5 Отговор
    Винаги плащам с карта, за да не оставям бакшиш на начумерените сервитьорки, дето им е под достойнството да погледнат, дали си приключил, обаче във Варга МНОГО заведения, почнаха да си слагат и 10% ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН БАКШИШ и се води консумация. БАКШИШЪТ Е ИЗБОР НА КЛИЕНТА ДА ОЦЕНИ ОБСУЖВАНЕТО и да стимулира старанието, а не ЗАДЪЛЖЕНИЕ!!! Дано проверките по морето окажат ефект и преустановят, тази практика!!!

    Коментиран от #2

  • 2 you are

    5 6 Отговор

    До коментар #1 от "Туй":

    Мизерник!
  • 3 С бакшиша,

    1 1 Отговор
    Дори и дребни стотинки, в магазина, даващият го получава повече! Положителни трептения! И аз много, много години, не давах бакшиш, но съм грешил!

    Коментиран от #4

  • 4 goni

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "С бакшиша,":

    Съгласен съм. Но, има и нещо друго. Пред мен на опашката на един човек не му достигнаха 10 ст. за да си купи хляб! Продавачката отказа да му продаде!!! Разбира се не само аз, и другите веднага извадиха пари за да се реши проблема. Интересно дали остана доволна?!:) Спечели доста от това, което направи! Просто я заринаха със стотинки! Не знам дали е садист, или мазохист?! Ти как мислиш?!:)
  • 5 Пазар

    4 2 Отговор
    Търговията върви - дрън , дрън . Теоретичната може би.