Last news in Fakti

27 Юни, 2019 23:07 3 678 9

ДАНС гони дъщерни фирми на офшорки

  • офшорки-
  • данс-
  • пране на пари

Контролът над плащанията и бизнес делата на чужденци ще бъде затегнат

ДАНС гони дъщерни фирми на офшорки - 1

При наличието на риск за изпиране на пари или финансиране на тероризъм ДАНС ще има право да отказва създаването в страната на дъщерни предприятия и клонове на фирми от страни, които не прилагат стандартните за ЕС мерки срещу прането на пари. Това се отнася за фирми от редица офшорни зони. Промените в Закона за мерките срещу изпирането на пари се правят, за да отговорим на изискванията на ЕС и вчера бяха приети от Министерски съвет, отбелязва в. „Труд“.

Контролът над плащанията и бизнес делата на чужденци ще бъде затегнат, ако те са от страни, които не прилагат стандартните за ЕС мерки срещу финансирането на тероризма и прането на пари. При установяване на делови отношения с граждани и фирми от такива страни първото плащане ще трябва да се извърши през сметка на името на клиента в банка, която прилага мерките на ЕС срещу изпирането на пари. Това се отнася за редица бизнес сфери като покупка на имот, взимане на кола на лизинг и сключване на застраховка. Като целта е преди плащането да бъде осъществено, банката да е събрала подробни данни за клиента си.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радо

    15 2 Отговор
    Дансаджиите вместо да ги пратят на полето да пазят бостаните и лозята на народа от циганите - гледайте с какви глупости ги занимават!!!!!!
  • 2 Све

    11 4 Отговор
    Навсякъде, освен в България, фирми с офшорни субекти в структурата си НЯМАТ ПРАВО ДА УЧАСТВАТ В ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ , КОНЦЕСИИ…………………………… ..... Никъде в Европа няма партии финансирани антиконституционно от чужди НПО като ГЕРБ.
    България не е държава

    Коментиран от #3

  • 3 Обикновен Бг

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "Све":

    Държава беше до1989г. Сега тук е Територията. Както ни споменават в официални документи САЩисаните и др.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Снайперист

    7 1 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 5 гара болшевик

    4 6 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен Бг":

    Ти си "другарю"......давай още от глупостите!
  • 6 Може би съвпадения

    3 10 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен Бг":

    До 1989 България беше най вярната република на СССР а сега е най вярната република на Русия-за съжаление.

    Коментиран от #7

  • 7 куку руку ку

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Може би съвпадения":

    A сега? Дойна крава на краварите. А данс просто пак проправят партина за вЯрните фирми, на правилните хора.
  • 8 Митко Палаузов

    4 0 Отговор
    Опаааа, пускаме наш’те, цакаме конкуренцията, вечна слава!
  • 9 гост

    5 1 Отговор
    И как ги гони като стратегически бизнеси за страната се държат от офшорки? Минават търгове, одобряват прехвърляне на имущество и фирми, а то фирма с 100лв капитал, ама има партньор офшорка и купува бизнес за 100млн. лв. ДАНС спят, а после гонели, гонят михалето те.