Last news in Fakti

30 Септември, 2019 10:49 2 590 15

Хотелиери: Ангелкова да подаде оставка

  • томас кук-
  • николина ангелкова

Министерството на туризма е допуснало огромна слабост

Хотелиери: Ангелкова да подаде оставка - 1

Единственият чуждестранен туроператор, който не е регистриран в Националния туристически регистър е фалиралият „Томас Кук“. Това заяви председателят на сдружението „Клуб на хотелиера“ в Несебър Диана Колчева. Според нея с това Министерството на туризма е допуснало огромна слабост.

"Госпожа Ангелкова би следвало, заради тази допусната грешка, да се излезе доблестно пред българските хотелиери и всички занимаващите се с туризъм и да каже "Да, сгрешихме, цялата администрация на министерството, подавам оставка за това". Какво следва? След като не е регистриран по нашето законодателство, ние хотелиерите нямаме никакво основание, да имаме претенции към този оператор.", коментира пред БНР Диана Колчева.

Тя е категорична, че българската държава спешно трябва да вземе адекватни мерки, с които да подпомогне следващите два туристически сезона. Според нея сега е моментът да се намалят летищните такси за нискотарифните компании, за да се привлекат много такива. Трябва да се направят и пакетни програми, с които в страната ни да влязат повече индивидуални туристи. Колчева коментира, че е съвсем естествено всеки икономически субект да се стреми към растеж.

„Когато обаче, пораснеш прекалено много, в един момент не можеш да контролираш всичко и започват да се допускат слабости по веригата. Най-вероятно това се е случило и в „Томас Кук“. Практика е в световен мащаб, кредиторите да фалират фирми, защото фирмата няма добри икономически показатели, централните банки са ги натиснали. Случват се такива неща.“, каза още експертът.

Британският туроператор „Томас Кук“ обяви фалит на 23 септември, след като не е успял да намери необходимите пари, за да продължи дейността си, и ще започне производство по ликвидация. Така се отменят почивките на стотици хиляди клиенти. Властите трябваше да организират завръщането в родината на близо 600 000 туристи, клиенти на най-старата туристическа компания в света, от които на 150 000 британци. Това е двойно по-голям фалит от обявения преди две години от британската авиокомпания "Monarch".


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    29 5 Отговор
    ОСТАВКА ! ВЕДНАГА
  • 2 Кой68

    31 4 Отговор
    Що?Нали играе по-ваша заявка и ви угажда?То и вие сте толкова "хотелиери" колкото и "бизнесмени "...Съсипахте Черноморските курорти със това презастрояване?
  • 3 Ангел

    22 2 Отговор
    Докато се назначават верни, а им се дават задачи като за умни - резултатът винаги ще е подобен - плачевен!
    Базисни познания липсват в това министерство, пардон - правителство..
  • 4 onq s konq

    18 3 Отговор
    Няма да стане защото зад нея стоят Борисов и дружките му от ДПС
  • 5 До 1

    27 3 Отговор
    ОСТАВКА НА ЦЯЛОТО НЕГРАМОТНО ПРАВИТЕЛСТВО. фАКТ
  • 6 Бате

    14 1 Отговор
    Когато и да си подаде оставката, все е късно бате
  • 7 биберон

    23 2 Отговор
    Ангелкова,Захариева и онзи пипон министъра на правосъдието счупиха глупомера.Такива топ кретени никога не сме имали.
  • 8 Йосарян

    11 2 Отговор
    Те първа ще лъсне Кочината, а оправия няма да има. Закривай направо.
  • 9 Шефьор

    5 0 Отговор
    Тази от Министър на туризма, директно в Министерството на културата! В Холивуд много я харесват!
  • 10 соросоидни кърлежи

    8 0 Отговор
    Държава фалирала,ви искате оставка на министерство,всеки гледа от своята комбанария, да лапне нещо, докато коня рита, а после бегом в чужбина,както го правят вече 30години българи. Аз да съм добре, па да му мисли комшия..Всичко което носи печалба в чужди ръце, злато ли,летища ли, абе ако не успяха да го лапнат -докараха до фалит,след като купиха го за 1лев. ИЗРОДИ,дано да се задавите ви и вашите поколения напред, както ви затрихте България...
  • 11 123

    4 0 Отговор
    Въртят, сучат, ама все за чуждия турист гледат! Мрете от глад, смешници жалки, които направихте така че българите да се чувстват 'долнопробни гости' на собственото си море! И помнете, кренвиршите в Лидъл няма да свършат, а по скоро утрепките от Острова идващи у нас да се уливат! Успех в потъването!
  • 12 Мордекай

    2 1 Отговор
    И сега след като се оказа че няма никакъв спад в туризма тази година , с какви мусури излизате да плямпате още глупости бе да ви ... майката продажна
  • 13 Туриста с хладилната чанта

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това заяви председателят на сдружението „Клуб на хотелиера“ в Несебър Диана Колчева...интересно, а какво мислят хотелиерите от останалите над 250 сдружения в туризма...тия са ни риба ,ни рак, ни щука, такава цигания е в туризма , че няма накъде. И затова са такива резултатите...а че масово крият данъци, не плащат на служители и изнудват клиентите и доставчиците е ясно и на малките деца.А сега искат с парите от данъците на прогонените БГ туристи да се спасят от фалити..от къде-накъде..ПУСКАЙТЕ КАПАЦИТЕ И КОЙТО ЗА ЗАТВОРА-ДА ЗАМИНАВА, ОСТАНАЛИТЕ -НА СЕЛО ДА КОПАТ ДОМАТИТЕ ..нал'тъй стоенчо.
  • 14 Голям Слон

    0 0 Отговор
    Тя да не е самосвал, че да се самосваля?! Ще чака другарят Борисов да й каже да напусне. Не по-рано. Хора с доблест са особено дефицитни в България. Най-вече в политическите среди.
  • 15 vasil

    1 0 Отговор
    Това "министърче", отдавна тряваше да подаде оставка!!! Тя въведи такса "достъп"...