Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 08:31 3 289 9

Асен Христов: Ще развиваме активите на ЧЕЗ в България

  • асен христов-
  • чез-
  • активи

Ще работим да падне цената на тока

Асен Христов: Ще развиваме активите на ЧЕЗ в България - 1

Чешката енергийна група ЧЕЗ ще запази активите си в България, ако българските власти блокират поредния опит за тяхната продажба. Това стана ясно от изказване на заместник-председателя на съвета на директорите Томаш Плескач. В тази връзка председателят на Надзорния съвет на „Еврохолд България“ Асен Христов, коментира в ефира на БТВ, че сделката е в КЗК. Отворена е процедура. Очакваме в последните 20 дни да дадат одобрение.

„Ако се намери повод комисията да излезе с някакво странно решение, компанията би предпочела да остане в страната в близките 5 години. Тази сделка е добра за България, защото това е родна компания. Българските закони предвиждат възможност за защита на потребителите“, подчерта той.

По думите му, от ЧЕЗ не са размислили - сделката върви. „Сделката е от национален интерес. Има структури отвън, които имат интерес да попречат на тази сделка. Въпросът е дали в България има достатъчно предатели, които да ги подкрепят. В последните месеци се водеше кампания срещу „Еврохолд“, но всичко удари на камък. На този етап сделката няма да бъде прекратена“, увери представителят на българската компания.

„Водим преговори за закупуването на бизнес, който смятаме да развиваме. Стойността е 335 милиона за пакета на ЧЕЗ. Няма да искаме промяна на цената на тока. Ще направим всичко възможно тя да се запази. Ще внедрим нови модерни системи за управление на мрежата, ще инсталираме умни електромери, ще ограничим загубите и разходите и се надяваме цената дори да падне“, заяви още Асен Христов.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 един

    24 6 Отговор
    Не го слушайте тоя агент от ДС, до каквото се е докоснал му е разказал играта. Отвратително отношение към служителите, масово подчиняване и робство, изстискване на всяка стотинка от всичко- това ви чака ако стане сделката....
  • 2 Пенчо

    12 4 Отговор
    А КАК ЩЕ СЕ СПРАВИШ С КРАДЦИТЕ НА ТОК,освен разстрел на място
  • 3 Вътрешен

    22 2 Отговор
    ЧЕЗ се продава на цена от около 120 лв на партида (електромер) на БГ-мафията. Толкова струва само електромера. Освен това се очаква арбитража, да осъди България (нас) в полза на компанията за още няколкостотин млн. Това се прави с благоволението и ролята на Вожда-Борисов, да се свети името му и нека пребъде за вечни времена!
  • 4 NSDAP

    8 5 Отговор
    Другаря Христов,член на БКП защо не каже за куфарчетата с пари,които получава от Москва?
  • 5 PAN PAN

    8 6 Отговор
    Гадна мафия + тимаджии.
  • 6 Пасивни

    6 2 Отговор
    Ще развиват активи
  • 7 сектант

    6 0 Отговор
    ТОЧНО ОБРАТНОТО - ЗИМАТА ИДЕ
  • 8 nimportequi

    3 1 Отговор
    Ще я купят скъпо и после пак ще я продадат за без пари важното е далавера да има...
  • 9 Тоя гледа с изражение

    3 0 Отговор
    Човека взе парите и каза чакай малко.