Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 14:11 2 520 9

Лавров: „Балкански поток“ ще е готов през 2020 г.

  • балкански поток-
  • турски поток

Русия с интерес към нов газопровод

Лавров: „Балкански поток“ ще е готов през 2020 г. - 1

Работата по строителството на второто разклонение на „Турски поток“ ще бъде завършено в срок през 2020 г. Това заяви външният министър на Русия Сергей Лавров на съвместна пресконференция с колегата си и вицепремиер на България Екатерина Захариева.

Външните министри на България и Русия имаха среща в Москва.

„Нашите български колеги ни информираха за началото на строителството на второто разклонение на „Турски поток“.

Както ни информира госпожа Захариева церемонията по стартирането се е състояла преди малко.

Нашите партньори ни увериха, че работата, както е планирано, ще бъде завършена в срок през 2020 г.“, добави Лавров.

Той дори си позволи да кръсти „Балкански поток“ на „Български поток“, но Екатерина Захариева му намекна, че трасето не е само за България, но и за Балканите.

Лавров не пропусна да припомни, че новото трасе ще гарантира газовите доставки и енергийната сигурност на Европа.

Днес в България премиерът Бойко Борисов присъства на откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на т. нар. „Балкански поток“ в участъка от българо-турската граница до компресорна станция „Странджа“.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГосТ

    3 6 Отговор
    Лавров за разлика от наш'та треторазрядна мутра, мое си позволява к'вото си иска. Друг е въпросът за спазване на протокол и култура на дипломация, която определено куца и на руснаците

    Коментиран от #3

  • 2 пенко

    1 5 Отговор
    КАКВА Е ВРЪЗКАТА МЕЖДУ ЛАВРОВ И ТЕХНИЧЕСКИТЕ АСПЕКТИ НА ГАЗОВ ПОТОК ???? ГАЗОВО ВЪНШНО МИНИСТЕРСТВО ЛИ ИМАТ ИЛИ ВЕНЦИ- СИ Е ВЕНЦИ -"УМНИКА" ????????
  • 3 куку руку ку

    7 3 Отговор

    До коментар #1 от "ГосТ":

    "Култура" на дипломация показа наш'та селянка. И не тя коригира Лавров, а той реагира на нейното "Балкански поток", с думите: "аз бях готов и български да го нарека", но продължи да си го нарича "втора тръба на турски поток за Европа.
  • 4 среднощен

    4 1 Отговор
    "Руснак при паспортна проверка на летище в Берлин:
    - Nationality?
    - Russian.
    - Occupation?
    - No, no, just visiting..."!? - Вместо коментар "малка шегичка"..!
  • 5 гост

    3 7 Отговор
    Балканския поток може и да стане в срок , но докога и колко руски газ ще върви по него е съвсем отделен въпрос !! И отговора на Лавров и всички путиноиди тук въобще няма да им хареса !!

    Коментиран от #7

  • 6 ДДРОнег

    1 0 Отговор
    Ето това е показателно за слугинския манталитет на наш'те политици :

    "Тoй дoри cи пoзвoли дa кръcти „Бaлкaнcки пoтoк“ нa „Бългaрcки пoтoк“, нo Eкaтeринa Зaхaриeвa му нaмeкнa, чe трaceтo нe e caмo зa Бългaрия, нo и зa Бaлкaнитe."
  • 7 12345

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "гост":

    Според мен е по-добре да върви максимално възможното количество газ, защото тогава ще получаваме най-много транзитно такси. Ама това сороснярта не иска да го проумее, защото те признават само врътките с янките. Например ф-16-ките, дето ги платихме на двойна цена и ще ги получим след 5 години е супер за нас, а да транзитираме газ е много лошо, защото е руски.

    Коментиран от #8

  • 8 гост

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "12345":

    За твое най-голямо съжаление нещата са много по-прости , ама не за прости хора !! Не знам защо си решил , че "максималното" количество може да се транзитира само с руски газ , а и просто много скоро руския газ просто няма да е конкурентен като цена , така че насила на никой не могат да го продадат ! А при положение , че тепърва ще идват количества от кипърските , израелските находища и втечнен газ от гръцките и турските терминали , просто любимия ти руски газ отива не в трета , а в девета глуха !! Ако не си наясно , само "приятелката" на Путя Турция планира до две години най-много да изнася на запад и север над 45 млд кубика , което е точно ТРИ ПЪТИ повече от умрелия руски поток и може да мине само през България и в двете посоки !! И тия 45 млд НЕ ВКЛЮЧВАТ руски газ , а ирански , азерски и втечнен , които турските фирми закупуват от тези страни на изключително конкурентна цена , за която Раша със сибирските си потъващи находища не може и да мечтае !! Само гледай коя държава скоро ще подпише договор за транзит с България и то по тръбичка със по-голям капацитет от руската !! При това безплатна , щото става въпрос за съществуващата на Трансбалканския газопровод от Украйна , дето ушанките щяха да "пресушават" , хахаххах !!!
  • 9 стоян георгиев

    0 1 Отговор
    българия отново се прояви като руския троянски кон.то и друго едва ли би могло да стане след като и германия предаде европа в тази посока.сега ще имаме избор от руски и руски газ!борисов подписа на пълен караминьол договора без да се даде гласност за него.обявиха едни мъгляви цифри и скоро газа ще тръгне отново нагоре за българия,а парите от него пък ще се инвестират в антибългарски проекти.местните комунисти ще имат поводи за радост е и за мъка щото пенсиите няма да се качат с нужното ,няма да има пара за здраве и,но за мерцедеси на тия дето ги цицат ще има .и другари без сърдене!!!случва се всичко дето си пожелахте!скоро и аец ще имате само споко.с хора като борисов,пеевски,доган,марешки,сидеров... и т.н. руски подлоги ще ударим големия шлем.голям че огромен шлем!