21 Октомври, 2019 12:08 1 692 14

Премиерът откри ключов обект за хъб „Балкан“ ВИДЕО

  • газ-
  • газов хъб-
  • балкан-
  • бойко борисов-
  • балкански поток

Инвестицията в размер на 75 млн. лева е изцяло финансирана от „Булгартрансгаз“

Премиерът откри ключов обект за хъб „Балкан“ ВИДЕО - 1

Ние да подготвим това, което много политици са говорили, но ние го правим. В момента наред с жп и автомагистралите имаме и газови магистрали. Това заяви премиерът Бойко Борисов, докато се беше включил на живо във „Фейсбук“ за откриването на разширението на газопреносната мрежа по трасето на „Балкански поток“ в участъка от българо-турската граница до компресорна станция „Странджа“.

„Тази инвестиция в размер на 75 млн. лева бе изцяло финансирана от „Булгартрансгаз“. Проектът ще е основополагащ за хъб „Балкан“. В момента газовия бизнес в световен мащаб е изискващ и динамичен, ние доказахме, че на база на натрупания опит и знания можем да реализираме подобен тип проекти“, каза изпълнителният директор на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

"След нас нито може да влезе Сърбия, нито Унгария, нито Македония. Компресорните станции са трансверсивни, може и в двете посоки да се доставя газ, добре дошли са всички, които искат да превозват за някъде газ. Докато някои говореха, ние строяхме", добави премиерът.

На официалната церемония по откриването на "Балкански поток" го посрещна руския посланик Анатолий Макаров.

"Тази инвестиция, която ние направихме в размер на 75 млн. лв., беше финансирана изцяло от "Булгартрансгаз" и беше построена за 6 месеца. Този проект ще бъде основополагащ на газовия хъб "Балкан". Благодаря на г-н премиера и правителството", каза шефът на "Булгартрансгаз" Владимир Малинов.

На церемонията говори и руският посланик Анатолий Макаров. "Откриваме един неголям, но изключително важен проект. Свързването на вашата страна към "Турски поток" ще позволи да станете един от най-големите газоразпределителни центрове.

Новият газопровод е не само принос за развитие на България, той ще способства за просперитета на страната. Стимулира привличането на инвестиции и създава нови работни места. Българските компании, участващи в изграждането му, ще добият опит.

Всичко това създава предпоставки за устойчивото развитие на българската икономика. Ако говорим за значението на "Балкански поток" за руско-българските отношения реализацията му ще ги изведе на ново ниво.

Очакваме с нетърпение дългосрочното партньорство. България се показва като надежден партньор, който изпълнява своите задължения. Това ще засегне и други области от двустранното ни сътрудничество. Пожелавам новият газопровод да укрепи руско-българското сътрудничество", каза Макаров.

На церемонията присъстваше и министърът на енергетиката Теменужка Петкова. "Този проект ще даде възможност за диверсифициране на маршрутите за газ. Ще запазим своето стратегическо място на газовата карта на Европа. Тази стъпка е изключително важна за нас. Благодаря на "Главболгарстрой“. На добър час", каза тя.

Премиерът Борисов заяви: "Първо да благодаря на строителите. Тези тръби могат да превозват огромни количества газ. Перфектна работа на всички. Денонощна работа, трудна работа. Да им пожелая успех, бързо да пренасят техниката. От другата страна на България правят същото.

Докато другите говорят ние строим и даваме възможност да се превърнем в основен разпределителен център. Балканите са обединяващо име, с името "Балкански поток" се обединяваме.

Другата седмица ще ви покажа как строим интерконектора с Гърция. България ще бъде с 2 газови магистрали. България ще може да си купи най-евтиния газ, а нашите съседи ще могат също да си доставят газ. Тук са посланици, гости от Русия, Саудитска Арабия.

Това е и една политическа магистрала. Там където има големи интереси няма война. Затова още по-усилено строим. България ще си взима транзитните такси. Когато ясно сме си казали приоритетите на всички им е ясно, че се случва това, което виждате в момента. С всички сили се строят следващите километри", отбеляза премиерът.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Урааааа

    17 0 Отговор
    Браво! Ура-а-а-а! Дай там едни пари! Режи ленти после! Нищо, че заплатата ми е малка. Нищо, че несправедливостта изяде психиката на обикновения данъкоплатец. Нищо, че младите бягат в чужбина. Нищо, че загиналите по пътищата се увеличават. Нищо, че някои групи от нашето общество живеят извън законите, валидни за обикновения гражданин, който ги храни с данъците си. Ура-аааа! Да живей!
  • 2 мали мали

    16 0 Отговор
    Празна тиква,нема семе
  • 3 Жоро

    14 0 Отговор
    А обещаната 700 лева пенсия какво стана с нея?
  • 4 Градинар

    13 0 Отговор
    Такъв Нарцис не бях виждал! Хем тъп хем нагъл! Досега щеше да тече газта по Южен Поток! Но!
  • 5 Йосарян

    8 0 Отговор
    И крайната изкупна Цена ще реже глави. Глупак!
  • 6 Григор

    11 0 Отговор
    Спря Южен ПОТОК. сега с няккавоо хъбче се надува. Колко е загубата на страната ни, че заради него ще трябва да плащаме и на турците

    Коментиран от #9

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Икономист

    9 0 Отговор
    Лента след лента, но файда само за шайката, народът да мре– и без това е в тежест за "прекрасния" икономически растеж.
  • 9 Йосарян

    7 0 Отговор

    До коментар #6 от "Григор":

    Краварите му заповядват, тоя Нищо не може нито да почва, нито да спира. Не се сещам на кого не е подлога.
  • 10 соросоидни кърлежи

    9 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България ще може да си купи най-евтиния газ...Приказки за лека нощ, също и за горивата ,най скъпо плащаме, а заплатите най мизерни, африканци ни бият по тези показатели,при тях няма разходи за ТЕЦ и други монополисти, всичко отива за лични нужди...а нашите пенсионери с по 100евро успяват да заделят и за ковчег..браво.
  • 11 Pompev

    1 4 Отговор
    Аз гласувах за тиквичка,Ta понеже ми санира апартаментя, и ми напрай асфалта до Бургас

    Коментиран от #12

  • 12 Pompev

    1 1 Отговор

    До коментар #11 от "Pompev":

    И не само затова,понеже е европейски настроен и признат от Еу
  • 13 кви жп магистрали бе

    4 0 Отговор
    по основните линии се движат некви нещастни влакчета с максимум 3-4 „нови” вагона (стари немски вагони на повече от 30 години ) и с вонящи като на селско кино тоалетни и локомотиви от 5-тия конгрес на БКП, а по второстепенните линии се движат такива вагони, каквито трудни ще откриете в Африка и Индия. А гарите на много места са изтърбушени като след война. ЖП транспорта, който е гръбнака на транспорта по света, у нас е унищожен, като почти всичко друго. Последните 30 години са най големият икономически срив за цялата ни история, за което благодарим на демокрацията.
  • 14 ББ е голям играч

    4 0 Отговор
    Русия му подаде чиста топка на празна врата и той вместо да вкара гол (южен поток) я изрита в трибуните право в ръцете на Ердоган, който до този момент дори не беше в играта. Браво Боко, благодарим ти, голям стратег си. За което не пропусна дори да се похвалиш. Сега тичай да си пълнеш миризливото хъбче с просена газчица, белким ни стигне за газени лампи.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове