2 Ноември, 2019 20:19 7 613 9

Китайци купиха марката „Томас Кук“ за 11 млн. паунда

  • томас кук-
  • китай-
  • фосун туризъм груп

Закупените активи включват търговски марки, имена на домейни, софтуерни приложения, акаунти в социални медии и лицензи

Китайци купиха марката „Томас Кук“ за 11 млн. паунда - 1
Снимка; Shutterstock

Китайският конгломерат „Фосун туризъм груп“ купи марката "Томас Кук". Сделката е за 11 милиона британски лири, съобщава „Скай нюз“.

Според сделката закупените активи включват търговски марки, имена на домейни, софтуерни приложения, акаунти в социални медии и лицензи, свързани с 178-годишната дейност на британската туристическа компания.

Все пак от „Фосун туризъм груп“ уточняват, че не планират да придобият други части от вече несъществуващия бизнес на „Томас Кук“.

Сделката на „Фосун туризъм груп“ идва повече от месец след фалита на британския туроператор.

Още преди да купи марката, китайският конгломерат беше най-големият акционер в "Томас Кук". Той пое ангажимент да вложи 450 млн. паунда в туристическия гигант, но спасителният план се провали.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AБВ

    40 3 Отговор
    Тъй се прави ! Изучиха се китайците .
  • 2 Доволни са

    19 3 Отговор
    Жълтите само от разликата им е добре
  • 3 Най-добрия

    7 24 Отговор
    Нищо не става от братята китайци.Да им се забрани всичко освен производството на клечки за зъби.

    Коментиран от #4

  • 4 Бай Шиле

    27 3 Отговор

    До коментар #3 от "Най-добрия":

    Тъй,тъй.Нищо не става от китайците.За това са втората икономическа сила в света.И дишат във врата на САЩ по много показатели.Лошо Седларов,лошо.

    Коментиран от #8

  • 5 dido

    2 0 Отговор
    Ne podcenqvaite kitaicite.
  • 6 Един

    6 2 Отговор
    Май някой пишат на изус,бих казал че китаеца е толкова напред,че НАЙ-ДОБРИЯТ,КАТО КОМЕНТИРА,после трябва да се пипа и проверява да не се е наакал
    Защото реално ако се огледа тези коментари ги пише с китайска машинка😀😀😀

    Коментиран от #9

  • 7 мани мани

    5 0 Отговор
    а хотелите им закупиха ли? :) кук си закупиха сума хотели и извъртяха номера, че са фалирали :) пострадаха около тях сума агенции и превозвачи :) но кук си имат сега хотели :) и пак са в тур бизнеса ...
    тия домейни много скъпо са им излезнали бря :) и акаунти в социални мрежи хаха :) много последователи ли са имали там хахаха
    томас кук няма да е вече с това име, а ще си измислят друго и пак ще си пращат британци из хотелите по света, и в техните си хотели!
    а тия, които са чакали пари от кук, да го хванат за куката! пиратски номера :)
  • 8 мани мани

    3 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Шиле":

    втора ли? от няколко години са първа сила! икономически и военно!
    сащ втори, трети все тая кои са ... да кажем евро съюза като едно цяло :) няма японци, няма мяпонци ни руснаци ни нищо...
    просто трябва да се надяваме да не станат алчни като западняците, че тогава ще виждаме евтини китайски стоки през крив макарон, ама не италиански ам пак китайски!
  • 9 Да да

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Един":

    Май ги пиши американски софтуер! Без значение от каква машинка пишеш(телефон,комп,лаптоп,табле) в крайна сметка ги пише БЪЛГАРИН! Огледай се наистина и ще разбереш ,че освен малко черна техника(с бърза загуба на стойност),нищо друго покрай теб не е китайско! Виж си дома,колата,храната,дрехите,мебелите, хладилника,фурната! Ако не си някакъв луд фен на НЕО ,значи китайското у вас е на стойност 1-5% от активите ти!