Last news in Fakti

8 Декември, 2019 23:33 1 856 6

Фалиралият туроператор "Томас Кук" бави обезщетенията

  • томас кук-
  • фалит-
  • обезщетение

Новината предизвика бурни реакции от страна на резервиралите почивки

Клиентите на фалиралия туроператор "Томас Кук" ще получат обратно парите си със закъснение. Новината предизвика бурни реакции от страна на резервиралите почивки, въпреки че, покупките им са защитени от Гаранционния фонд срещу фалити, съобщи Би Би Си.

След като на 23 септември "Томас Кук" обяви несъстоятелност, на всички, предплатили своята почивка, беше обещана пълна компенсация. От 7 октомври бе отворена онлайн система за подаване на заявления от пострадали от фалита. Именно чрез нея беше съобщено, че основната цел е до 60 дни да се изплатят всички дължими суми.

Представители на Сдружението по гражданска авиация (САА) съобщиха, че са получили над 67 хил. иска още в първия ден. Две трети ще бъдат изплатени до този неделя, а общата сума ще достигне 160 млн. паунда. Директорът на САА Ричард Мориарти призна, че е наясно колко много хора ще са притеснени, че няма да получат парите си преди Коледа, уточнява "Канал 3".

Потребителите в социалните мрежи са категорични, че е трябвало да бъдат предупредени по-рано, че процесът ще отнеме повече от 60 дни. Други информират, че не са успели да се свържат с организацията по телефона, за да получат повече информация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стоян79

    6 0 Отговор
    Ами нали е фалирал ?? Как да плати обещетение? Ако можеше то фирмата нямаше да е фалирала 😂
  • 2 Томас Кук

    9 1 Отговор
    А, за нашите Хотелиери е Томас Х*й.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Един

    0 0 Отговор
    Ха ! "Томас Кук" фалира за да не плаща! НА КАКВО СЕ НАДЯВАТЕ?!
  • 6 Danilo

    0 0 Отговор
    You really make it seem really easy with your presentation but I in finding this matter to be really one
    thing that I think I would by no means understand. It seems too
    complicated and extremely extensive for me. I'm having a look forward on your subsequent submit, I'll try to get the grasp of it!


    Juventus Tröja