Last news in Fakti

3 Ноември, 2019 16:05 4 842 14

Строят датската част на „Северен поток -2” за 5 седмици

  • северен поток 2-
  • дания-
  • русия-
  • строителство

Участъкът е с дължина 147 километра

Строят датската част на „Северен поток -2” за 5 седмици - 1
Снимка: Shutterstock

Руските власти не са се и съмнявали, че „Северен поток -2” ще премине през датска територия. На 3 октомври Датската енергийна агенция разреши на компанията Nord Stream 2 AG да строи на датска територия.

Става дума за участък с дължина 147 км. Изграждането може да отнеме 5 седмици. „Компанията има за цел да извърши всички ремонтни дейности в срок”, каза председателят на „Газпром” Алексей Милър.

Проблемът с Дания относно строителството на „Северен поток -2” на нейна територия по-скоро имаше политически оттенък, припомнят руските медии, като най-силно САЩ са се възпротивявали, но в крайна сметка „надделя здравия разум”, заключи директорът на Фонда за национална енергийна безопасност Константин Симонов.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ддддддддддд

    70 2 Отговор
    Соросите ни убеждаваха че няма как да стане този поток-от това,че нямало да има налягане в тьрбите-до отказа на Дания за трасето...-и още куп безумни предположения.И какво стана сега?--май наистина много подценявате играчите в Кремьл и влиянието им в света.Запомнете едно господа сорос-джендита---влиянието и мощтта на Русия все повече ще расте-а влиянието на САЩ ще намалява-и това вече е факт.А вие ще седите по форумите и ще точите само сьлзи и сополи

    Коментиран от #3, #5, #6, #7

  • 3 гост

    7 46 Отговор

    До коментар #2 от "Ддддддддддд":

    Ееех , мечти , как не ви омръзнаха да гледате как се изпаряват , хахахха !! А за "мощта и влиянието " на Русия , хахаххах !!! Скоро ще те поздравя с подписването на новия договор с Украйна , щото много и нарасна "мощта" и остана на Раша , хахах !!

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    4 34 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Пак да напомня на тебе и дружинката , че много ви е къса паметта !!! За да тръгнат тия потоци , Германия трябва да изгради приемащи тръби за 220 млд куб , два ПЪТИ ПОВЕЧЕ от потоците , за да може с 50% от тях да приеме 110-те млд куб от Раша !!! Така каза европейския съд и решението НЕ ПОДЛЕЖИ на обжалване и преразглеждане !! А честито !!
  • 5 гост

    0 11 Отговор

    До коментар #2 от "Ддддддддддд":

    За тебе беше и коментар 4 !!
  • 6 гост

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Ддддддддддд":

    Ако не знаеш в момента има изградени за 50 млд куб и никой не е хукнал да ги разширява , ххахаха !!!

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    0 19 Отговор

    До коментар #2 от "Ддддддддддд":

    „Нафтогаз Украйна“ изпрати до Стокхолмския арбитраж заявление за защита и насрещни искове срещу „Газпром“ за сумата от 12 млрд. долара, става ясно от съобщение на изпълнителният директор на компанията Юрий Витренко. 1.11.2019 г

    „Изпратихме до Стокхолмския арбитраж заявление за защита и насрещни искове“. Напомням, че „Газпром“ „нападна“ „Нафтогаз“ и затова се защитаваме – още на 18 април 2018 г. „Газпром“ се обърна към Стокхолмския арбитраж с искане за начало на арбитража... Финансовия ефект – над 12 млрд. долара“, пише Ветренко във Фейсбук. Той добавя, че компанията разчита през 2021 г. на вземане на решение по новия арбитраж.

    Стокхолмският арбитраж през декември 2017 г. и февруари 2018 г. излезе с решение по делото между „Газпром“ и „Нафтогаз“ по отношение на договорите за доставка и транзит на газ, задължавайки руската компания да изплати украинската сумата от 2,56 млрд. долара !!!

    Коментиран от #9, #10, #12

  • 8 И кво

    22 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    И кво от това...ако е вярно, това което си написал, значи с 50 милиарда.кубика ще намалее транзита през Украйна.... пишеш нещо, без да го осмисляш. Единственото jкоето беше задължително в решението на Европейския Съд е, че транзита по новите потоци не следва да се извършва в пълен обем, а част от транзита следва да е през Украйна...но това е засега...времената се менят, ситуациите също , а потокът , като транспортни мощности е налице...пак ще си говорим след 5 до 10 години.
  • 9 Само дето

    38 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Само дето Руската Федерация не е подписала официално признаване юрисдикцията на Стокхолмския арбитраж т.е. тя не е длъжна да изпълнява решенията на тази институция, това първо, второ с решение на апелативния Съд в Свеа/Швеция/, на 13 Юли 2018г. , спря решението на Стокхолмския арбитраж.
    Не пишете , като не знаете.
  • 10 Бай хой

    30 1 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    И теб лично какво та греят малоумните претенции на гладна Украйна? Ми Стокхолмския съд си има съдебен район и решенията му са меродавни за там. Отделно какъв е тези "Европейски съд" който може да задължи някой как да си прекара стоката. Или по точно да задължи независима държава да сключва сделки с трета страна. Май си за психиатър? Наслушахме се как турция няма да купи и получи с400, как щели да я фалират. Сега втора серия от малоумни блянове. То нищо лошо човек да си мечтае но когато мечтите му са за зло на други хора говори за увредена психика и разсъдък.
  • 11 Хаджи хаджи Българин

    22 1 Отговор
    Газопреносната мрежа на Украйна е собственост на сина на вице президента на САЩ Джо Байдън! Затова е този вой от Америка за Украйна! Но с подкупването на няколко украински политици не се получи, желаният ефект! А той именно беше! Орлова хватка! Да се изгони РФ от черноморските бази, включително и Крим и отрязването им от достъпа до топлите морета - Черно и Средиземно море! Както и да контролират кранчето на руската газ за Европа! НО! ОТГОВОРА НА РФ НЕ СЕ ЗАБАВИ! КАКТО И ДОНЕТСКА И ЛУГАНСКА РЕПУБЛИКИ!
  • 12 ODB

    9 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Пич много си зле.На хохолите ще им тракат зъбите от студ .Тоя Зеленски и чип за зеле не става.Палячо
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Хрониките на Евразия

    0 1 Отговор
    По този маршрут на “Северен поток-2” , в датски води , през 1946-48 година СССР погреба повече от 20 хиляди тона хим.оръжие .
    Снаряди с иприт , досега местните рибари изваждат с мрежите си ..
    Може би Дания се надява руснаците да си почистят остатъците от този съветски опасен арсенал ..