13 Ноември, 2019 08:14 1 469 3

„Еврохолд“ оспорва решението на КЗК в съда

  • еврохолд-
  • кзк-
  • съд-
  • сделка

Българският холдинг не се отказва от стратегията си за развитие

„Еврохолд“ оспорва решението на КЗК в съда - 1
Снимка: Архив

„Еврохолд България“ АД ще защитава интересите на своите над 9000 акционери след решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за забрана на сделката с „ЧЕЗ груп“, следвайки своята отговорност пред тях и изпълнявайки своите задължения, съобщиха от компанията.

„Еврохолд“ вече внесе жалба в Административен съд – София област. Чешката енергийна група също предприе административни мерки срещу решението на българския регулатор.

„Еврохолд“ продължава изпълнението на обявената през октомври стратегия за създаване на силна регионална ютилити компания в рамките на холдинга по модела на „Евроинс Иншурънс Груп“ АД (EИГ), която е една от големите застрахователни групи в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Компанията запазва интереса си към придобивания в енергийния сектор в региона и вижда в тях възможност за диверсификация на портфолиото си.

Създаденият от „Еврохолд“ енергиен борд, който включва утвърдени международни и български енергийни експерти, продължава да работи за реализация на стратегията за развитие на ютилити бизнеса на холдинга в ЮИЕ.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сащ са в основата

    9 1 Отговор
    Герб искат задължително собственика да е чужденец. Как така България ще си притежава ерп то? Сигурен съм че сделката е, американците оставят двата теца, чиито договоринизтичат скоро а е стара технология, но пиявиците искат в замяна още повече да крадат. За това са тези обструкции. Козяк ни разказва играта във всяко едно отношение
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 баба ми

    3 0 Отговор
    Цялата работа е проста- АСЕН НЕ ИСКАШЕ ДА ВКЛЮЧИ БОЙКО В ДАЛАВЕРАТА, затова не му се получава.... язък за усилията- докато не падне от власт Бойко, няма да има сделка.