28 Ноември, 2019 23:29 4 436 7

Фирмите за бързи кредити вече отпускали и ипотечни заеми

  • бързи кредити-
  • бързи заеми-
  • ипотека-
  • ипотечно кредитиране

Спадът на лошите заеми се дължи на добрата икономическа среда у нас

Фирмите за бързи кредити вече отпускали и ипотечни заеми - 1
Снимка: БГНЕС

Компаниите, които отпускат бързите кредити, отчитат ръст на кредитирането през третото тримесечие, показва банковата статистика. Предварителните данни на БНБ показват, че в края на септември вземанията на компаниите, специализирани в кредитиране, са в размер на 2 млрд. 775 млн. лв. Увеличават се с 14,1% на годишна база и с 4,2% на тримесечна, пресмята в. „Дума“.

Бързите кредити вече не са толкова бързи. Старият модел на работа, успешен в период на криза, когато доходите са били по-ниски, а безработицата - по-голяма, са изчерпа. В момента доходите растат, имаме добра икономическа среда. Компаниите за бързи кредити преминават към нови бизнес модели. Това обясни кредитният консултант Тихомир Тошев пред "Блумбърг тв България". "Започнаха да се предлагат различни типове кредити от фирмите, конкурирайки банковите оферти. Видяхме и по-сериозно участие в сегмента на ипотечните кредити от компании, предлагащи бързи такива", посочи Тошев. Той уточни, че в момента фирмите за бързи кредити са най-активни в предлагане на бърз потребителски кредит, от 1000 до 5000 лв., и бързи ипотечни кредити.

Тошев обясни, че стоковото кредитиране е сегментът, към който са се насочили банковите институции, които имат интерес към бързото кредитиране. Според него бързите кредити не са подходящи в дългосрочен период, и по-специално акцентира върху риска от бързите ипотечни. "Спадът на лошите заеми се дължи на добрата икономическа среда у нас към момента", коментира Тошев, добавяйки: "Ако някоя компания за кредитно консултиране иска пари, са длъжни да ви уведомят колко ще струва услугата".


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мизерия

    38 4 Отговор
    Лихварите процъфтяват и никнат като гъби при управлението на ГЕРБ !
  • 2 Има ли балъци още.

    29 4 Отговор
    По добре да ходим да мием чиний по Европа.
  • 3 Евреите са го измислили

    26 1 Отговор
    После.......Хитлер бил лош........
  • 4 БокоТиквеника

    24 1 Отговор
    Отврат от застрахователни и кредитни пираамиди! Тука има - тука нема... Тичай народе тъп търкай билетчетата на Джейлян Пейювски!
    Че спечелиш на Марко карданния вал!
  • 5 Димов

    5 0 Отговор
    За това ли е новата анкета, на челна страница?
  • 6 Виктор

    10 0 Отговор
    Аз нямам идея що за ид.от трябва да си , за да вземеш пари от тези.Нямам идея и какво лоби имат , за да бъдат покровителствани от държавата , а не просто да бъдат заклеймени точно като "лихвари"!
  • 7 Порно

    7 0 Отговор
    Търкането на билетчета и вземане на бърз кредит са доказателства за малоумие.