2 Януари, 2020 20:48 5 341 12

Българска софтуерна компания инвестира 45 милиона евро в Северна Македония

  • софтуерна компания-
  • scalefocus-
  • северна македония

През 2019-а година стартира и “Скейл Фокус Академия”

Българска софтуерна компания инвестира 45 милиона евро в Северна Македония - 1
Снимка: ScaleFocus

Най-голямата българска софтуерна компания, ScaleFocus, стъпва в Северна Македония и инвестира в откриването на развоен център в столицата Скопие.

През следващите няколко години, компанията планира да отвори над 300 работни места за софтуерни специалисти, търсещи предизвикателна работа по международни проекти за клиенти от цял свят. Компанията цели да предложи отлична среда за развитие на талантите, както и конкурентно заплащане.

Една от дългосрочните цели на ScaleFocus е устойчив растеж и развитие на екипи от професионалисти от цяла Източна Европа.

„Решението да инвестираме в нов развоен център в Скопие бе продиктувано от успешната ни колаборация с IT експерти от Северна Македония, продължаваща вече няколко години.“, коментира Пламен Цеков, главен изпълнителен директор на ScaleFocus.

Той подписа официалния договор за държавна помощ с министъра по чуждестранните инвестиции в Северна Македония Зорица Апостолска.

Обемът на планираната инвестиция за следващите 5 години е на стойност 45 милиона евро, като 2 милиона са планирани за обучение и развитие на младите таланти. “Целта ни е да дадем възможност на можещите и мотивирани IT специалисти да работят за интересни и предизвикателни проекти, в динамична среда и международен екип, без да се налага емигрират”, уточняват от ScaleFocus, които ще си партнират с местни организации, университети и компании, с цел развитие и подобряване на цялата IT екосистема в Северна Македония. Компанията успешно успя да развие офиси в най-големите български градове: София, Пловдив, Варна и Бургас и да спомогне за развитието на IT общностите. Стъпването в Северна Македония е логичната следваща стъпка в нейната еволюция.

Правителството на Северна Македония и Икономическата Търговска Служба на България активно участват и съдействат в целия процес.

През 2019-а година стартира и “Скейл Фокус Академия”, която вече обучава бъдещите IT и софтуерни експерти в няколко български града. Компанията планира да продължи и развие инициативата и в Северна Македония.

ScaleFocus е най-голямата българска софтуерна компания, с близо 1000 служители и над 200 международни клиенти от листа на Fortune 500 от цял свят. Компанията има добре развита експертиза в сферата на дигиталните трансформации, електронно управление и сигурност и защита на данните както и цялостно изграждане и поддържане на софтуерни системи, и решения от най-висок клас. Компанията разполага с търговски представителства в САЩ, Лондон, Мюнхен, а в България - с развойни центрове в най големите градове: София, Пловдив, Варна, Бургас.

ScaleFocus има амбицията да стане водещата компания в Източна Европа в сферата на дигиталната трансформация и иновациите.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 IT специалист

    12 6 Отговор
    За какво им е софтуерна компания на комшиите? Според мен най-голям успех тя ще има, ако вложи усилия в разработката на софтуер за превод на български език. От македонски език... :)
  • 2 Антония Гигова

    7 2 Отговор
    Ех как им завиждам...не че някой ще ме покани да работя там де, аз се надявам най-накрая да ме повишат в шефка на Говернансе, въпреки, че искаха да ме махнат преди няколо месеца, защото не се справях на по-ниска позиция.
  • 3 Ахам

    14 9 Отговор
    В България останаха само чалгари с осми клас ,нормално е да се търси другаде
  • 4 Кодово

    3 4 Отговор
    Най-съществено в статията - държавна помощ. Представителствата в сащ, Лондон, Мюнхен, показва доколко " българска" компания е.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ще рече

    5 1 Отговор
    много станАха скъпи българските програмисти та ако може македонските за по-малко пари да свършат работата.
  • 7 Софтуера се казва

    3 0 Отговор
    "Гоце Делчев е българин"!
  • 8 бай онзи

    4 1 Отговор
    да бе най-голямата... работеща на ишлеме :)))) Софтуерна компания е тази дето произвежда собствен софтуер, тия са аутсорсъри
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 222

    5 0 Отговор
    Горките...ще ги наиграят в Македодия. Там екорупция и беззаконие, като БГ преди 25 год.
  • 12 onq s konq

    2 0 Отговор
    Сигурно се свършиха градовете в България, че допряхме да наливаме на северомакедонците защото много ни уважават.