Last news in Fakti

24 Юли, 2012 18:52 1 446 1

Съдът: Грозев не е съиздател на "Труд" и "24 часа"

  • христо грозев-
  • огнян донев-
  • любомир павлов-
  • труд-
  • 24 часа
Съдът: Грозев не е съиздател на "Труд" и "24 часа" - 1
Снимка: БГНЕС

Христо Грозев не е съиздател на вестниците „Труд" и „24 часа", съобщиха на сайтовете си двата всекидневника, позовавайки се на днешно съдебно решение. То е мотивирано с факта, че на 1 декември 2010 г. австрийското дружество, което е купило дялове във фирмата - купувач на медийната група, не е било регистрирано и не е имало общо събрание.

Софийски градски съд обяви за нищожни договорите за продажба на дружествени дялове на фирмата „БГ Приватинвест ГмбХ, в която участват Христо Грозев, Даниел Руц и Карл Хабсбург.

През юни съиздателите на вестниците „Труд“ и „24 часа“ Любомир Павлов и Огнян Донев станаха клиенти на прокуратурата, след като приключи разследването срещу тях за незаконно придобиване на акциите на медийната група.

Павлов тогава обяви, че разследването е поръчано на двама прокурори за 1 милион лева. Целта била да се стигне до обвинение, независимо от направените експертизи. Те показали, че поставените подписи за прехвърляне на дялове на Медийна група „България“ са на Христо Грозев. Грозев оспорва това и твърди, че подписът е фалшифициран. 

Грозев и  Хабсбург сезираха прокуратурата за незаконно завземане на дяловете им в медийната група преди повече от година. Те твърдят, че чрез покупката на вестниците "Труд" и "24 часа", Любомир Павлов и Огнян Донев са изпрали пари, придобити от престъпна дейност. Сигнали срещу двамата имаше и в Комисията за контрол на ДАНС, както и в ОЛАФ и чужди разузнавателни служби.

Прокуратурата е прецени, че Донев трябва да отговаря за пране на пари, а Павлов да получи три обвинения – за пране на пари, документна измама и невярно документиране. Двамата са под парична гаранция от по 50 000 лв. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тодор Живков

    0 0 Отговор
    ......Павлов тогава обяви, че разследването е поръчано на двама прокурори за 1 милион лева.......

    Ако не го докаже,веднага да го набутат в затвора за клевета и уронване престижа на прокуратурата.....Защо прокуратурата спи, или може би това е вярно?!