Last news in Fakti

7 Август, 2012 21:00 932 0

S&P понижи рейтинга на Сърбия

  • сърбия-
  • рейтинг-
  • понижен
S&P понижи рейтинга на Сърбия - 1
Белград

Рейтинговата агенция Стандард енд Пуърс съобщи днес, че е понижила дългосрочната суверенна оценка на Сърбия от "BB" на "BB-" поради неспособността на правителството в Белград да възстанови бюджетната стабилност, предаде БГНЕС като се позова на АФП.

В комюникето на S&P се казва, че новото сръбско правителство "не успя да предприеме бързо мерки, които да възстановят бюджетната стабилност и да укрепят доверието спрямо монетарната му политика". Агенцията също така предупреждава, че приетият в неделя закон за засилване на контрола на парламента върху Сръбската централна банка "може да доведе до политизация на монетарната политика".

Ние очакваме от този парламент да упражни натиск върху обменния курс и националните валутни резерви с негативен вторичен ефект върху инфлацията и следователно върху задачата на банката да поддържа стабилността на цените, посочва рейтинговата агенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА