Last news in Fakti

30 Юли, 2020 23:31 3 213 8

Услугите на Агенцията по вписванията - вече и през телефона

  • evrotrust technologies-
  • евротръст

Квалифицираният мобилен е-подпис на Evrotrust има правната стойност на саморъчен подпис

Услугите на Агенцията по вписванията - вече и през телефона - 1

Потребителите в България могат да заявяват и ползват електронните услуги на Агенцията по вписванията чрез отдалечени и квалифицирани е-идентификация и е-подпис на българската компания Evrotrust Technologies, чието мобилно приложение за целта е без аналог в света като функционалност и удобство. Също от днес е достъпен и единният портал на агенцията, обединяващ Имотния регистър, Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел.

Чрез единния портал потребителите могат да подават документи за регистрация или заличаване на юридически лица, финансови отчети, промяна на фирмени обстоятелства, да проверяват автентичността на удостоверенията за тежести върху имоти и др. С Evrotrust гражданите и бизнесът могат да подписват заявления директно през мобилния телефон - най-бързият и удобен начин за получаване на административна услуга, спестяващ време и средства, и осигуряващ безопасна среда.

По данни на Агенцията по вписванията още по време на тестовия период е регистриран силен интерес от потребителите към е-услугите ѝ.

Квалифицираният мобилен е-подпис на Evrotrust има правната стойност на саморъчен подпис при подписването на електронни документи. Към момента близо 90 хил. потребители използват мобилното приложение на компанията.

“С интеграцията на нашето приложение от страна на Агенцията по вписванията улесняваме работата на гражданите и бизнеса при използването на услугите на агенцията по линия на Търговския и Имотния регистър, които от днес са достъпни в единен портал. Съвместната ни работата с агенцията отново показа, че Evrotrust е мощен инструмент за дигитализация на услугите на държавната администрация, което носи огромни ползи и предимства за гражданите и бизнеса. Очакванията ни са постепенно да бъдем интегрирани от всички институции”, коментира проф. д-р Георги Димитров, член на съвета на директорите на Evrotrust.     


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ей,така ми дойде

    5 0 Отговор
    Баце,да не фърли око на бизнеса ви
  • 2 Така така

    7 3 Отговор
    Честито!! Вече ще могат да ви лишават от собственост по интернет.
  • 3 Електронен подпис

    6 0 Отговор
    Могат да поддържат, но избори електронно не могат да създадат. Жалко за великите български интернет компании, няма кой да ги ангажира.
  • 4 az #Оставка!

    7 2 Отговор
    Хахахахахах! Звучи страхотно,а? Но да бяхте го видяли как работи днес! Ами не работи... И все същите опашки, иначе хвалбите пак удариха тавана!!!
  • 5 az #Оставка!

    1 4 Отговор
    ГЕРБ! ХУБАВО Е! :)))
  • 6 Глупости на търкалета.

    2 3 Отговор
    Никаква оставка! Недоволниците и лузърите, обратно в дупките.
  • 7 Мето

    0 0 Отговор
    Устройствата, на които приложението на Евротръст успява да заработи, май са доста по-малко от тези, на които не тръгва. Ако се зачетете в коментарите под приложението в Play Store и видите рейтинга му, това става напълно ясно. Така че PR-ът е хубаво нещо, защото така хората разбират за един добра идея без да им бомбардират мозъка с реклами, но в случая има още много да се желае, за да бъдат подкрепени хвалбите.
  • 8 ИЗПЛЮИТЕ КАМЪЧЕТО

    1 0 Отговор
    НАПОИТЕЛНА СТАТИЯ НО: КАКВА Е ЦЕНАТА НАЕЛЕКТРОННИЯ ПОДПИС И ЗА КАКЪВ СРОК. ВСЕ НЕЩО "ПРЕСКАЧАТЕ"