Last news in Fakti

9 Октомври, 2012 10:32 1 193 0

МВФ: Кризата в ЕС може да се задълбочи

  • мвф-
  • дългова криза-
  • ес-
  • еврозона
МВФ: Кризата в ЕС може да се задълбочи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Международният валутен фонд (МВФ) предупреди лидерите от Еврозоната да действат бързо спрямо дълговата криза в Гърция и Испания или рискуват да повлекат световната икономика в нова финансова криза.

Предупреждението на МВФ идва на фона на посещението на Ангела Меркел в Гърция.

Атина иска да получи по-бързо транш от заема от 31,5 млрд. евро от международната финансова помощ от 130 млрд. евро, която бе отпусната миналата зима.

Междувременно МВФ предупреди, че световната икономика ще нарасне с 3,3% за тази година и 3,6% през следващата година. Това е ревизия с 0,2% и 0,3% спрямо по-ранни прогнози. Великобритания няма да отчете ръст от 1,1%, който беше постигнат през миналата 2011 г.

Според МВФ нерешимостта на европейските лидери да решат бързо проблема с дълговата криза в Европа само влошава положението. Освен това ЕС и САЩ трябва да положат усилия в подкрепа на растежа на икономиките си, но и да ударят по едно рамо на Китай, Бразилия и Индия.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА