Last news in Fakti

23 Октомври, 2012 09:54 1 200 0

Гърция да уволни незабавно данъчните инспектори

  • гърция-
  • данъчен инспектор-
  • подмяна-
  • криза-
  • работа

Европейският съюз, Европейската Централна Банка и Международния Валутен Фонд (тройката кредиторки на Гърция) поиска уволнението на всички данъчни инспектори от гръцкото министерство на финансите. Според тях, по този начин ще се изкорени корупцията и ще се повиши ефективността на данъчните власти.

Съкращенията могат да се случат още този петък, съобщава германското издание Die Welt. В същото време се планира да бъдат назначени 2235 нови данъчни инспектори. Техният договор ще бъде за срок от три години без право на удължаване. На всеки три месеца на извършваната от тях работа ще се прави атестация. Ако не са изпълнили установените норми за събираемост на данъчните задължения, ще бъдат незабавно уволнявани.

Искането за подобна подмяна на данъчните служители е част от поверителен меморандум, който се прави от тройката кредиторки, съобщава електронното издание „Етнос”. Документът е от изключително значение за южната ни съседка, тъй като от него зависи отпускането на поредния транш от заема в съответствие с втората програма за финансова помощ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА