30 Октомври, 2012 12:07 2 198 8

ДКЕВР: Токът поскъпва. Делян Добрев: Рано е за прогнози

  • ток-
  • дкевр-
  • веи
ДКЕВР: Токът поскъпва. Делян Добрев: Рано е за прогнози - 1
Снимка: БГНЕС

Цената на електроенергията ще се вдигне с поне 3-4 % от юли 2013, заради увеличение на добавката за зелена енергия, съобщи председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране Ангел Семерджиев.

Семерджиев отбеляза и днес, че временната такса за достъп до мрежата, която регулаторът наложи на ВЕИ производителите ще стане постоянна. Очаква се, обаче, след като се направят необходимите разчети нейният размер ще бъде намален.

"Според мен е прекалено рано да се правят прогнози за цените на тока от първи юли следващата година ". Това заяви енергийният министър Делян Добрев относно направените по-рано днес прогнози за увеличение на цената на електроенергията през следващия програмен период.
Министърът е убеден, че България прекалено рано изпълнява ангажиментите си към ЕК за зелена енергия, които са с хоризонт 2020 година. "Законът от 2008 година е казал, че ЕРП-тата нямат право да отказват на всеки инвеститор във ВЕИ-сектора, определил е преференциални цени, които са много над инвестиционните разходи и е създал среда, в която се появиха инвеститори от целия свят. Ние ограничихме тези проекти до максимална степен и се случиха едва 5-10% от всички договори", отбеляза Добрев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кик

    1 0 Отговор
    мафия
  • 2 неутрален

    0 0 Отговор
    3-4% за период от година пак е добре..

    Коментиран от #7

  • 3 георги

    1 0 Отговор
    Нищо против, но ми е противна мутрата му -много мазна някак дребно мушеническа и хитра лисича......
  • 4 веи

    0 0 Отговор
    Министъро:пано е да се каже,я 3-4%,я тричетиринаисе.Има още кожа за драние.Щом още не са в Бугария!
  • 5 гръб

    0 0 Отговор
    Този от коя страна е писна ми от специалисти които не разбират от ел.енергия
  • 6 бен тен

    0 0 Отговор
    Ако се вдигне народа и се направи национална стачка в цяла България дали ще се вдигне тока или ще намерят начин да го намалят а този мазен Семерджиев що не си такова м...та колко му палщат за да вдига цената през 6м. и защо от 1юли 5 дни по късно има избори идват следващите и си мият ръцъте с предишните
  • 7 яко шибане

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "неутрален":

    Цената на тока, водата, горивата равни на тези в Германия, заплатите 10 х по ниски, кое му е добрето, че не разбрах?
    ДКЕВР и правителството са от една и съща мафия, само си разменят реплики за пред хората, уж правят всичко възможно.....
  • 8 Japoneze

    0 0 Отговор
    Добавка за "Зелена" енергия ли-да плащам аз на техните подставени лица с Фотоволтаиците-пак ги раздаваха парите и заемите на "свои" хора-те да плащат!