Last news in Fakti

18 Ноември, 2020 08:04 1 517 0

Изтича срокът за заявления за държавна помощ заради загуби от бедствия

  • дф земеделие-
  • държавна помощ-
  • бедствия

Земеделски производители, които не са застраховали площите си, ще разчитат на 50% от полагащата се помощ за съответната култура

Изтича срокът за заявления за държавна помощ заради загуби от бедствия - 1
Снимка: БГНЕС

Днес е последният ден, в който фермерите могат да подадат заявление за компенсиране на загубите от природни бедствия през 2020 година. Схемата за държавна помощ разполага с бюджет от близо 5 млн. лева. На подпомагане подлежат земеделци, които имат констативни протоколи за 100% унищожени площи със земеделски култури вследствие на суша, измръзване, слана или градушка.

С парите ще се компенсират до 80% от разходите за отглеждане на етеричномаслени култури, плодове и зеленчуци. До 20 на сто ще е обезщетението за зърнени и бобови култури.

Земеделски производители, които не са застраховали площите си, ще разчитат на 50% от полагащата се помощ за съответната култура, уточниха от Фонд „Земеделие“ и се ангажираха с изплащане на парите до 18 декември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА