Last news in Fakti

17 Декември, 2012 13:01 1 969 3

Apple е продал над 2 млн. iPhone 5 в Китай за уикенда

  • apple-
  • китай-
  • iphone 5

 

Само за изминалия уикенд Apple е продал над 2 млн. iPhone 5 в Китай, съобщава в. „Уолстрийт джърнъл“.

Това е своеобразен рекорд на фона на продадените 2,1 млн. бройки iPhone 4 в Поднебесната империя за последното тримесечие.

Изпълнителният директор на Apple Тим Кук обяви, че продажбите на iPhone 5 са отбелязали рекорд. Освен това те са показали, че Поднебесната империя е стратегически пазар за компанията.

Продажбите на нови iPhone-и в Китай показват сериозното присъствие на компанията в средния и висок клас от местни потребители. Последният модел на смартфона беше пуснат едва 3 месеца след неговата премиера в САЩ.

През последните години пускането в Китай на нови модели на Apple редовно предизвиква блъсканици и появата на черен пазар, тъй като увлечението на средната китайска класа особено по смартфоните е впечатляващо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виктор Кирилов

    0 0 Отговор
    Много интересно защо не си купуват техните ментаци а оригинала???

    Коментиран от #3

  • 2 W164

    0 0 Отговор
    ЧЕ ТОЙ ОРИГИНАЛА СЪЩО Е КИТАЙСКИ.ДА НЕ МИСЛИШ ЧЕ Е АМЕРИКАНСКИ ?
  • 3 deu

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Виктор Кирилов":

    @ 1 Виктор: За да го разгледат и да изкарат същия.