Last news in Fakti

21 Декември, 2012 21:10 4 147 2

Иво Прокопиев продаде "Каолин" АД, за да спаси "Икономедиа"

  • иво прокопиев-
  • каолин-
  • икономедиа
Иво Прокопиев продаде "Каолин" АД, за да спаси "Икономедиа" - 1
Снимка: Блог на Иво Прокопиев

Германската компания Quarzwerke GmbH е придобила от "Алфа Финанс Холдинг" АД приблизително 67.32 на сто от капитала на "Каолин" АД, водеща компания на пазара на индустриални материали в България и Югоизточна Европа. Това съобщиха от холдинга.

Приключването на сделката зависи от редица условия, едно от които е получаване на одобрения от съответните антимонополни органи в страните, на чиито пазари оперира "Каолин". След финализиране на сделката Quarzwerke ще отправи задължително търгово предложение, спазвайки местното законодателство, с цел придобиване на останалите акции от "Каолин", търгувани на "Българска фондова борса - София" АД.

Quarzwerke GmbH е водеща европейска компания за индустриални минерали. Като независим, семеен бизнес Quarzwerke има 127-годишен опит с ефективни технологии за обработка и висококачествени депозити на природни ресурси. Компанията е активна в извличането, обработката и рафинирането на индустриални минерали, основно кварц, каолин, фелдшпат и др., се посочва в съобщението.

"Каолин" АД е водеща компания на пазара на индустриални материали в България и Югоизточна Европа.

Влизането на нов акционер има за цел да налее свеж капитал в „Икономедиа“.

"Капитал" съобщи на сайта си, че "Икономедиа" АД е изплатила задълженията си към "Алфа банк".

"С финансова подкрепа от своите акционери, днес (21 декември) "Икономедиа" АД изплати изцяло и предсрочно задълженията си към "Алфа банк".

Причината за това решение, независимо от безспорния юридически факт, че задълженията не са предсрочно изискуеми, е че с некоректните си и незаконни опити да установи контрол над "Икономедиа", банката започна да нанася сериозни вреди на бизнеса на компанията и да застрашава независимостта на медиите.

В момента "Икономедиа" няма банкови, както и каквито е да е други финансови задължения, освен към своите акционери, се казва в изявлението на медията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Pepi

    0 0 Отговор
    Брех тоз Ивчо, доста умничък излезе :))

    Коментиран от #2

  • 2 Mitko

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Pepi":

    Браво Ивчо..,събрал си най тъпите хора за "началници" но нека да дойде някой по кадърен,че да изгонят тъпите ти началници.. и теб начело..