Last news in Fakti

19 Януари, 2013 10:48 1 461 0

Boeing временно спря доставките на 787 Dreamliner

  • боинг-
  • 787 dreamliner-
  • boeing
Boeing временно спря доставките на 787 Dreamliner - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Водещата в света самолетостроителна компания Boeing временно спира доставките на самолета 787 Dreamliner, предаде АП.

От компанията обявиха, че самолетите ще продължат да се произвеждат, но няма да бъдат доставяни до второ нареждане и докато Федералното авиационно управление на САЩ не одобри начин за подновяване на разрешението за полети на машините.

Решението идва в критичен за компанията момент, в който тя се стреми да вземе реванш от съперника си „Еърбъс“.

От Boeing се опитаха да успокоят духовете, заявявайки че подобни технически проблеми са характерни при пускането на пазара на нов модел. От компанията отказаха да назоват точната причина, водеща до техническите проблеми.

Експертите в момента са раздвоени дали те се дължат на акумулаторите или на електрическата система.

Моделът 787 Dreamliner е гордостта на компанията Boeing заради авангардния си дизайн и изключителни възможности. Самолетите могат да превозват до 330 пътници и да изминат 15 000 километра без междинно кацане. Цената е близо $200 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА