27 Май, 2021 16:41 1 417 3

Завърши плановият годишен ремонт на Пети блок на АЕЦ "Козлодуй"

  • пети блок-
  • ремонт-
  • аец козлодуй

Изпълнени са всички необходими ремонти и профилактика на оборудването

Завърши плановият годишен ремонт на Пети блок на АЕЦ "Козлодуй".

От атомната централа съобщават, че тази сутрин блокът е бил включен в електроенергийната система на страната след проверка и одобрение от Агенцията за ядрено регулиране.

Изпълнени са всички необходими ремонти и профилактика на оборудването, както и редица мерки, свързани с повишаване безопасността и дългосрочната експлоатация.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    1 2 Отговор
    Супер, можете вече да уволните директора и на АЕЦ-а!

    Коментиран от #2

  • 2 АНОНИМЕН

    1 3 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    Че той си го заслужи уволнението като допусна американския посланик Херо Мустафа в Командната зала на 1000 мегаватовия блок преди няколко месеца! Изобщо през бариерата на 10 километровата зона за сигурност на АЕЦ-а не би следвало да я допускат! Не твърдя, че американския посланик може да е терорист/кадрови разузнавач обаче със сигурност е/, но я се опитай ти да влезеш просто така от душевни сърбежи там в АЕЦ-а!

    Коментиран от #3

  • 3 Знаещ

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "АНОНИМЕН":

    Няма 10-километрова зона за сигурност. Всеки може да влезе в АЕЦ-а с придружител, дори и в командната зала. Редовно има организирани групи от ученици и любопитни граждани. И така е навсякъде по света. Влизал съм в германска, японска, американска, белгийска, словенска, френска, финландска, арменска, румънска, руска и иранска АЕЦ.