17 Юни, 2021 15:43 3 420 29

„Градус“ завежда иск срещу Илчовски

  • градус-
  • илчовски-
  • кфн

Поради мащаба на политическата атака, засегната не бе единствено компанията, но и всички нейни акционери

„Градус“ завежда иск срещу Илчовски - 1
Снимка: БГНЕС

“Градус“ АД излезе с писмено обръщение по повод разпространени "неверни и подвеждащи обстоятелства за дружеството" от Светослав Илчовски при изслушването му на 5 и 7 май 2021 г. Искът е за обезщетение на неимуществени вреди, вследствие на обидни и клеветнически твърдения в размер на 300 000 лв.

Заведен е и иск срещу Павел Стоименов за "обидни и клеветнически твърдения" на стойност 150 000 лева.

"Иван Ангелов подготвя иск за вреди срещу лицето Светослав Илчовски на основание чл. 45 от ЗЗД във връзка с разпространяването на невярна и подвеждаща информация за публичното дружество „Градус“ АД, което представлява пазарна манипулация. Искът е за обезщетение за имуществени вреди, свързани с безпрецедентното обезценяване на акциите на „Градус“, чийто размер може надхвърли 5 милиона лева. Размерът на вредите може да се увеличи многократно, ако подобни искове бъдат заведени и от други акционери в „Градус“ АД", се казва в позицията.

"Във връзка с безпрецедентните политически и медийни атаки през последните седмици, целта на които бе накърняването на безупречния имидж на “Градус“ АД и нанасянето на финансови загуби, както на дружеството, така и на неговите акционери, Ви уведомяваме за предприети правни действия, с които се търси отговорност от лицата, участвали в опита за дискредитиране на компанията.

„Градус“ АД сезира Комисията за финансов надзор за разпространяването на невярна и подвеждаща информация от Светослав Илчовски и определени други лица относно „Градус“ АД и цената на неговите акции, което представлява грубо нарушение на Европейския регламент (ЕС) № 596/2014 относно пазарната злоупотреба. Наложената на нарушителите глоба може да достигне до 5 милиона лева", посочват от дружеството.

"Поради мащаба на политическата атака, засегната не бе единствено компанията, но и всички нейни акционери. В тази връзка, един от основните акционери и член на Съвета на директорите на „Градус“ АД, г-н Иван Ангелов уведоми дружеството за подготвени или заведени от него пет отделни съдебни иска.

"Вярваме, че правовата държава осигурява необходимата защита на българския бизнес и институциите ще установят кой стои зад опита за дискредитиране на компанията. Изразяваме убеждението си, че българската съдебна система ще въздаде справедливост при този опит за очерняне на името на сектороопределяща компания, която през последните 30 години осигурява работа и развитие на хиляди български граждани. При всеки нов опит за накърняване на имиджа на “Градус” АД, ще защитим интересите на своите акционери, клиенти и доставчици с помощта на българския съд", подчертават от “Градус” АД.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    60 18 Отговор
    Запушиха устата на тая еднодневка! Градусите ще продължават с далаверите! Жалка работа!
  • 2 Бай Илчо

    68 11 Отговор
    Илчовски ша ги изчегръта курешките и в съда.
  • 3 Българка

    81 10 Отговор
    Илчовски не е излъгал за кухите обороти от продажба на зърно. Това е видно и от отчетите на Градус АД в търговския регистър. Освен това Градус АД са източили 10 милиона ДДС от фиктивни сделк,и с Румъния. И прокуратурата, която обслужва мутрите и мафията е прекратила делото! Иван Ангелов- Пилето и ръководството на Градус АД бързат да заведат ело преди очакваната съдебна реформа. Явно разчитат на "техните" хора

    Коментиран от #7, #25

  • 4 А къде

    18 61 Отговор
    Изчезна протежето лъжливото на Мая. Сега Кака да дава 5 милиона на ИЛЧОВСКИ да плаща😂😂😂😂ей таз женица номерата си не остава 💶💶💶на всичко е готова. Делата ще са още много и срещу комисия Маями.
  • 5 Дарителят

    48 9 Отговор
    на кюлчета ще яде дръвцето !
  • 6 хах

    51 9 Отговор
    Къде са фурмите, лъжец?

    Коментиран от #10, #18

  • 7 Ало алоо

    13 41 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Ти ИЛЧОВСКИ познаваш ли изобщо. Номера на. ГАЛЕВА НЕ МИНА С ЛЪЖИ И КОРУПЦИЯ НЕМА ДА УСПЕЕ,,,,,
  • 8 Boko

    32 8 Отговор
    герп - градус - дпс - дилян - черепа - и още много знайни и незнайни веюна дружба
  • 9 русенец

    20 4 Отговор
    Тези пък ми се правят на европейци. Я дайте както го правехте на времето! Пускате бригадите един срещу друг и който оцелее взема всичко. Защото и ние напоследък малко сеир да видим.
  • 10 А ми

    4 13 Отговор

    До коментар #6 от "хах":

    На майка ти под полата
  • 11 гост

    11 24 Отговор
    Какво да го мислим Илчовски , нали се похвали ,че има милиони, ще си плаща за гяволъка.
  • 12 Мнение

    31 7 Отговор
    Колкото и да заплашват хората с дела, държавата ще ги глоби много солено заради безобразията с норките.
  • 13 Пилето

    19 4 Отговор
    Кога идат племеитките
  • 14 Караибрахим

    35 8 Отговор
    Градусите вече са отрицателни. Кого плашат тия гарги? Нищо няма да направят. Отиват си и бълнуват на сън. Искът им няма да има никаква правна стойност. Дори да изкарат нещо, ще е от рода на клевета и обида. Илчовски ще им залепи по една тоалетна хартия на челата и чао завинаги.
  • 15 Последния Софиянец

    27 8 Отговор
    Тия вместо да скатават,много нахални.Обявявам национален бойкот на 🐔.
  • 16 Миризлив пор

    10 25 Отговор
    Има си пазарна манипулация, освен Илчовски ще има и искове срещу народния съд на Мая. Лошото е че Галева няма да плати нищо, ще плаща държавата т.е. тези които работят.
  • 17 dfu

    6 19 Отговор
    Киро Брейка излезе прав случая с Илчовски в клипа на Цанов - каза
    "цирка свърши", и че от Пилето Градус ще го съдят.
  • 18 гост

    17 5 Отговор

    До коментар #6 от "хах":

    Той за фурмите каза човека, че и горница са им взели. А Бойко познава докторите и го урежда за пилешкото.
  • 19 Пилешки грип

    18 4 Отговор
    Тия явно са вдигнали градусите, щом мислят, че Бацо, ще се върне иначе не биха се навирали на дела, където няма, как да не им светнат далаверите ?
  • 20 Гръч

    18 4 Отговор
    Театър за пред хората е тоя иск и то за тая част от народа,която не може да открие опорната точка в живота.Градус изтровиха населението,замърсиха водите,почвата с техните храни боклуци.Акционерите са само 3 подставвното лице Ангелов,тулупа и прасето
  • 21 На негово място не бих

    17 1 Отговор
    Не бих завел дело на мястото на Пилето. Първо не е ясно как може да удари Магнитски. Второ не ясно как може да го удари Европейската прокуратура и трето фактите са доказуеми явно.Относно бордовите пазари те всеки ден играят и не е ясно с какво толкова може да допринесе един човек,който е изразил някакви твърдения. Интересно дали е този момент предприемача е продавал акции .
  • 22 Мръсно

    21 2 Отговор
    гадно пиле скрий се от полезрението на нормалните хора.Защото ти и разбойко сте ГОЛЯМ СРАМ ЗА НАЦИЯТА.
  • 23 Алооо

    6 0 Отговор
    Този си е за Пратгейт.
  • 24 Без Негри в БГ

    10 1 Отговор
    Така е, като не гоним с тояги мутрите от офисите и по улиците.
    "Страхливите няма да наследят Царството Божие". /Христос/
  • 25 Наказател

    1 7 Отговор

    До коментар #3 от "Българка":

    Браво бе. Как те е изтървала Кьовеши. Проблемът е, че в България всеки втори разбира или се прави, че разбира от всичко. Еле пък правото е коронна дисциплина на всеки още от детската градина. Не пиши глупости, когато си много , ама много далече от комфликта.

    Коментиран от #28

  • 26 Радев Капут

    0 8 Отговор
    Остана тези които загубиха роднини вследствие на масово заразяване с Ковид-19 по време на мероприятията 2020 г, Шипка и т.н. провеждани от Румен Радев.

    Коментиран от #29

  • 27 ХАН КРУМ

    7 0 Отговор
    ТОЗИ АНГЕЛОВ ,ТВЪРДЕШЕ ,ЧЕ Е ПРОВЕРЯВАН,РЕВИЗИРАН И ЧЕ ВСИЧКО МУ Е БИР ТАМАН.ПЪК И БАЯ СУБСИДИЙКИ Е ВЗЕЛ, А ПО ДУМИТЕ НА ИЛЧОВСКИ Е УПРАВЛЯВАЛ МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО.АБЕ ЩО НЕ ПРОВЕРИТЕ ПРОВЕРЯВАЩИТЕ И РЕВИЗОРИТЕ,ЕЙ ТАКА ТЕМАТИЧНО?
  • 28 3333

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "Наказател":

    Ти не пиши преди да си грамотен 'коМфликта' вика, хахахах
  • 29 3333

    4 0 Отговор

    До коментар #26 от "Радев Капут":

    Грешка, масово избиване в 'лечебните заведения' ръководени от герП.