Last news in Fakti

2 Юли, 2021 11:19 2 755 6

Следващото поколение бронирани бойни машини ще се разработва от европейски консорциум воден от Patria

  • patria-
  • консорциум-
  • бронирани машини

EDIDP е програма за развитие на отбранителната промишленост, предназначена да подкрепи конкурентоспособността и иновационния капацитет на военната индустрия на съюза

Следващото поколение бронирани бойни машини ще се разработва от европейски консорциум воден от Patria - 1

Patria ръководи консорциум за отбранителна промишленост, който участва в програмата на ЕС „Европейска програма за индустриално развитие на отбраната (EDIDP)“. Фокус на част от програмата EDIDP, е развитието на наземните бойни способности (GCC) чрез разработване на бронирани платформи от следващо поколение и надграждане на съществуващите. Patria е индустриален координатор на EDIDP-GCC-2020. За изпълнението на програмата Patria сформира консорциум, наречен FAMOUS (European Future Highly Mobile Augmented Armored Systems).

EDIDP е програма за развитие на отбранителната промишленост, предназначена да подкрепи конкурентоспособността и иновационния капацитет на военната индустрия на съюза. Тя е първата програма за развитие на отбранителни способности с финансирана от ЕС с пакет от 500 милиона евро. Изборът на Patria за ръководител на програмата EDIDP е направен в края на юни 2021 г., а проектът ще стартира на практика през есента на 2021 г. Проектът „Наземни бойни способности“, воден от Patria, ще продължи две години.

Програмата FAMOUS има за цел да разработи бъдещи технологии и изпълнения, които подобряват наземните бойни способности в области като мобилност, хибридната експлоатация, генерирането на енергия и съхранението на енергия, системи за сигурност и информираност за ситуацията, роботика, C4I решения, оръжейни системи и решения за поддръжка на жизнения цикъл.

„, Като интернационална компания с уникален опит в отбраната по суша, море и въздух, Patria е координатор на консорциума, тя ръководи и координира програмата FAMOUS. Очакваме всички 19 компании, включително интегратори на наземни бойни системи, както и високотехнологични средни и малки и средни предприятия, да внесат в проекта силно допълващи се експертни познания, технологии и ноу-хау. Цялостната комбинация от различни най-модерни възможности на наземната система значително ще подобри производителността и технологията на бронираните платформи “, казва Еса Рауталинко, президент и главен изпълнителен директор на Patria.

„Тази програма за развитие е ценна не само с разработването на нови платформи , но и защото развива нов уникален и иновативен подход за разработване на технологии от следващо поколение, които ще бъдат използвани в бъдещи бронирани бойни машини и системи. Тези концепции ще бъдат бързо достъпни и ще се внедрят в бъдещи системни архитектури още по време на настоящата Многогодишна финансова рамка (МFF), както и ще се използват и в бъдещите европейски бойни машини. Разработката не само се финансира, но и се очаква продуктите в крайна сметка да достигат до реална си употреба. Този подход ще доведе до единство и по този начин ще увеличи съгласуваността, стандартизацията и съвместимостта между различните платформи в ЕС “, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звеното на Patria’s Land.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаха,и с кой ше се бийте бе?

    8 2 Отговор
    "Врагът" ви мачка с камиони у вас,вие сте тръгнали да го търсите около Кримските брегове,шматки безподобни.Амин..
  • 2 ЛЮБО ШАКЕЛОВ DW

    6 4 Отговор
    НА ТИЯ ВИСОКИ БТР-И,
    ИМ ВИКАТ "МЕЧТАТА НА ГРАНАТОМЕТЧИКА"
    ..................... .......................
    DW никога не продава GM cars
  • 3 Смеех

    5 3 Отговор
    Какви европейски бе всеки сам си прави бойните машини нали иначе трябва да си закрие заводите да уволни персонала и да пълни финландски гуши ЕС не е една държава и никога няма да бъде въпреки жалките напъни да прилича на Сащ.
  • 4 серго

    6 2 Отговор
    Всичко друго им е наред за война мислят джендърите в ЕС!
  • 5 ПЕНКО

    3 3 Отговор
    ЗАЩО ; СРЕЩУ КОГО И ЗА КЪДЕ ЩЕ БРОНИРАМЕ НЯКОЛКО ЧОВЕКА В КУТИЯ !?!?!? НАМАМЕ ЧОВЕЦИТЕ ЗА КУТИЯТА НА САМОХОД --ВСИЧКИ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ !!! ТАПАНАРИКУСИ -ВСИЧКО ЩЕ СЕ РЕШАВА С РАКЕТНИ АТАКИ И ЧАСТИЧНО ОТ АВИАЦИЯ !!! ЗАВЛАДЯВАНЕ С ПЕХОТНИ ЧАСТИ ВЕЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО !!! ТЕЗИ КОИТО ЖИВЕЯТ И ПРОИЗВЕЖДАТ НА ОПРЕДЕЛЕНАТА ТЕРИТОРИЯ - ТЕ СА ПОБЕДИТЕЛИ ---ДОРИ И УБИТИ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 6 Била

    2 1 Отговор
    И ние щяхме да купуваме Патрия, ама Каракачамбо изяде парите.