Last news in Fakti

30 Август, 2021 13:43 2 964 8

Напредък в търга за доставка на бронирани бойни машини

  • patria-
  • меморандум-
  • словакия-
  • csm industry

Patria и словашката компания CSM подписаха меморандум за разбирателство

Напредък в търга за доставка на бронирани бойни машини - 1
Снимка: М. Богданова ©

Patria и словашката инженерна компания CSM Industry подписаха меморандум за разбирателство, свързан с търга за доставка на бронирани бойни машини 8x8. Споразумението включва сътрудничество в доставката и продажбата на осем колесните бронирани машини.

Производствените възможности на CSM отговарят на изискванията на отбранителната индустрия и проекта за осем колесни бронирани машини. Сътрудничеството ще донесе нови работни места в бъдеще и възможности за практическо обучение на студенти.

„Бихме искали да допринесем за развитието на инженерната и отбранителната индустрия в Словакия, която има дългосрочна традиция в тази страна. Също така е важно с нашия опит и иновации да търсим общи възможности и да допринесем за развитието на този сектор в Словакия. С проекта за бойни машини 8x8, Patria ще развие производствената мрежа в Словакия и ще създаде нови работни места в словашката индустрия “, казва Юси Ярвинен, президент на бизнес звено Land в Patria.

„CSM представлява традиционната словашка инженерна индустрия от 1967 г. насам, а партньорството с Patria носи комбинация от традиционни ценности и нови технологични иновации от Финландия. Щастливи сме да започнем ново пътешествие заедно, което означава нови възможности за региона с висока безработица и развитие на уменията за бъдещите поколения “, казва Томаш Марош, главен изпълнителен директор на CSM Industry.

И двете страни смятат, че сътрудничеството в проекта 8x8 ще отвори и възможности за партньорство за други проекти и ще даде възможност за придобиване на квалифицирана работна сила, за придобиване на опит и по -нататъшно развитие на двете компании.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    13 1 Отговор
    Нас ,българите това какво ни засяга?Ще затваряме нови цехове ли?
  • 2 НОГО ВАЖНО, АДЖАМИИ

    5 12 Отговор
    НАШИО ФАТМАК-КЛЕПАРО ГУШНА КОМИСИОННИ ЗА МИЛИОНИ И ...ПРЕЦАЛА...ГРИПЕНА.
    ТЕ ТВА Е .. НОВ ФАТМАШКИ МОРАЛ А ХИТЛЕРА Е.. НОВОТО ЛИЦЕ
  • 3 Смех

    11 0 Отговор
    И какво печели България от развитието на оръжейната индустрия в Словакия?
  • 4 ПЕНКО

    7 2 Отговор
    НИЕ ПРОИЗВЕЖДАМЕ БРОНИРАНА ТЕХНИКА / МТЛБ -В ЧЕРВЕН БРЯГ / !!!!!!!!!! КОЛКО ТРЯБВА ЗА БМП-та СВРЪХ МОДЕРНИ -КОЛКО ЛЕВА ТРЯБВАТ -ПРОДАЖНИ ПОЛЮЦИО ТИЦИ ??? ИМАМЕ ВСИЧКИ ЗВЕНА И СПЕЦИАЛИСТИ --И ЩЕ ИЗНАСЯМЕ СВРЪХТЕХНИКА !!!!!!!!!!!
  • 5 Била рекламен

    2 1 Отговор
    агент: И, какво сега? Моята торбичка празна ли ще остане?
  • 6 Черна котка

    1 0 Отговор
    Ако хората нямат нужди, то те ще им бъдат наложени по изкуствен начин, защото някой фамилии трябва винаги да печелят. Щом се произвеждат , значи и ще се купуват...особено в този сектор.
  • 7 Морфей

    2 2 Отговор
    Честита скап на словаците!
  • 8 Дядо Рунгел

    6 4 Отговор
    Да се махаме час по-скоро от НАТО и да правим военен съюз с руснаците, пък те отново ще ни наводнят с военни машини от всякакъв род.