Last news in Fakti

6 Юли, 2021 11:12 2 215 9

Валентин Николов, БЕХ: „Булгартрансгаз“ не е плащал дивидент на БЕХ за 2019 и 2020 г.

  • валентин николов-
  • бех-
  • булгартрансгаз-
  • дивидент

Криза в енергетиката

Валентин Николов, БЕХ: „Булгартрансгаз“ не е плащал дивидент на БЕХ за 2019 и 2020 г. - 1
Снимка: БГНЕС

"Булгартрансгаз“ не е плащал дивидент на Българския енергиен холдинг за 2019 и 2020 г. Това съобщи пред БНР Валентин Николов, който оглавява холдинга.

„Аз съм длъжен да събера парите за холдинга. Говорим за десетки милиони“, посочи Николов и допълни, че Комисията за енергийно и водно регулиране не знае как да приключи случая.

„При нас няма нищо писмено. От принципала нищо не съм получил още.“, заяви Валентин Николов относно поисканата от министър Андрей Живков смяна на ръководството на “Булгартрансгаз”.

„Единственият, който може да отстранява, уволнява, назначава – е надзорът на „Булгартрансгаз“ спрямо Управителния съвет. Никой не може да им се меси дори и ние, защото е намеса в независим преносен оператор и всички регламенти на ЕС ги пазят в тази връзка. Неслучайно проверката е направена от КЕВР, не е направена от БЕХ“, коментира Валентин Николов.

По думите му, ако има решение на БЕХ, а надзорът на дружеството не се съобрази с него, то тогава БЕХ може да отстрани представителите му в надзора, тъй като те са 3 от 5, а другите са независими.“


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Оракула

    8 1 Отговор
    Валентин Николов , селянина които Бойко Борисов ,
    узакони ,като корумпиран гражданин?
    Другото е" патриотски пълнеж на случайността"!
  • 2 Българка

    11 1 Отговор
    Ръководството на Булгартранзгаз, начело с Теменужка Петкова и главният енергетик Бойко Борисов ,веднага в ареста и на съд за милиарди грабеж и обслужване чужди интереси, т.е. национално предателство!!!!!!! И да върнат парите чрез конфискации или доброволно
  • 3 Тодор Живков

    7 1 Отговор
    Спокойно смирения български народ ще плати всичко с лихвите!
  • 4 Българка

    7 2 Отговор
    Да питам къде бяха от БЕХ, когато се извършваше ограбването и нарушаване на правилата с изграждането на руския- турски газопровод? Така че и те са в кюпа на ОПГ
  • 5 Свиня балканска

    8 1 Отговор
    Не мога да разбера защо сме такива боклуци,че не можем да се обединим и за една вечер да ги изметем от кочината ама по комунистически да ги изметем и да сътворим една истинска европейска страна в която да има хляб за бедния дрипльо като мене.

    Коментиран от #9

  • 6 Русенец

    5 1 Отговор
    Връткат си милиони помежду си. За заплати и бонуси винаги имат, но за капиталови ремонти все нямало. Накрая народа попълва изпразнените касички на дружествата, като плаща поредното повишение на сметките.
  • 7 АЙ СТИГА БЕ

    2 1 Отговор
    Аз имам едно простичко питане. Кой взима решенията за одобряване на годишния финансов отчет, освобождаването от отговорност на членовете на управителните органи на акционерното дружество и разпределянето на дивиденти. Доколкото ми е известно това се прави от общото събрание на акционерите или едноличния собственик - в случая БЕХ. Откъде накъде ще се обвинява ръководството на Булгартрансгаз за това, че не е плащало дивидент, ако то е изпълнявало решения на БЕХ?
  • 8 ИНЖ

    3 1 Отговор
    Аба какър ти дивидент! То БТГ са влезли в дългова "спирала", той за дивидент се сетил. Герберчета, махайте се, за да може кадърни хора да поемат "юздите". Иначе - разпад...
  • 9 От СЕВЕРА

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Свиня балканска":

    Щото сме кат макетата-едно маке .четник .-две макета чета с войвода.-три макета - ЧЕТА С ПРЕДАТЕЛ.