20 Юли, 2021 12:30 4 036 7

Атрактивно предложение за програмисти

  • златна виза-
  • оае-
  • програмисти-
  • it специалисти-
  • програма

ОАЕ със специално предложение за тях

Атрактивно предложение за програмисти - 1
Снимка: Shutterstock

Властите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) пуснаха специално предложение по програмата „Златна виза“ за IT специалисти. Целта е през идните 5 години да бъдат привлечени 100 000 програмисти. Целта е държавата да е в крачка с цифровата трансформация на цифровата икономика. В програмата ще могат да участват предприемачи, собственици на предприятия и стартъпи, специализирани в програмирането.

Програмата е създадена в сътрудничество с Google, Microsoft, Amazon, Cisco, IBM, Hewlett Packard Enterprise, LinkedIn, Nvidia и Facebook. Сред основните ѝ цели е създаване на 1000 цифрови компании в ОАЕ.

Министърът на ОАЕ по въпросите на изкуствения интелект, цифровата икономика и прилагането на дистанционната работа Султан ал Олам казва, че новата програма е насочена върху привличането на най-талантливите международни таланти в областта на кодирането. В програмата „Златна виза“ ще могат да участват специалисти от всички националности от всички възрастови групи.

В рамките на програмата организаторите ще поканят програмисти от цял свят, които ще трябва да решават държавни, икономически, технологични, медицински и технически проблеми. Университетите в Халив, Шардж и този за изкуствен интелект на името на Мохамед бен Заид (MBZUAI), както и Американският университет в Дубай също участват в програмата.

В рамките на програмата се увеличава властите на ОАЕ увеличават инвестициите в технологичните стартъпи от 0.4 млрд. USD на 1.1 млрд. USD.

Към момента ОАЕ разработват дългосрочна програма по привличането на таланти. Властите вече са взели решение, че ще предоставят гражданство на талантливите чужденци и 10-годишна „Златна виза“ за студентите. Също така наскоро беше одобрена и програма по привличане на специалисти за дистанционна работа.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Баш Батка

    14 0 Отговор
    Информация от 2011 година, и вие сте в крак с времето нямам думи!
  • 2 123

    12 3 Отговор
    На арабите за какво са им програмисти като нямат никаква индустрия? Мислят си че може да експлоатират програмисти за жълти стотинки и да печелят от труда им.

    Коментиран от #3, #6

  • 3 Тра-ла-ла

    8 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Защото далаверата с петрола залязва и трябва да се преориентират!
  • 4 Знаещ

    7 1 Отговор
    Странно е, че неуките замениха думата програмиране с кодиране.

    Но първото е създаване на набор инструкции, а второто е криптиране на информация.
    Между двете няма нищо общо. Кодирането е автоматичен процес, по даден алгоритъм, а програмирането е творчески процес по създаване/реализиране на алгоритъм за дадена система.

    Коментиран от #7

  • 5 Съобразяващ

    2 0 Отговор
    Който е работил в САЩ знае, че за американците наричат програмирането кодиране. Там най-високи заплати получават длъжностите Бизнес-аналистите и Прожект менаджерите. Към програмистите другите ИТ специалистите се отнасят с леко пренебрежение ги наричат кодери. Само в БГ нас програмистите ни боготворят. С очудване разбрах, че бизнес аналистите получават 2-3 пъти по ниски заплати от програмистите в процеса на създаване на голям проект..
  • 6 ттт

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "123":

    Ами точно софтуерът ще им е индустрията. Що продават по целия свят. А ако ти се струва, че там плащат "жълти стотинки", се заблуждаваш. Това са жълтици!
  • 7 не знаещ

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Знаещ":

    напротив, има общо ... когато набора от машинни инструкции кодира данни ...