Last news in Fakti

4 Август, 2021 18:06 1 797 0

ДКК ще внася отчисления от печалбата си в държавната хазна

  • бкк-
  • бюджет-
  • пари

Промяната се налага, за да се осигурят допълнителни приходи в бюджета

ДКК ще внася отчисления от печалбата си в държавната хазна - 1
Снимка: БГНЕС

Държавните предприятия и търговските дружества с държавно участие в капитала да внасят в полза на държавата отчисления от печалбата за финансовата 2020 г. Такова решение прие днес Министерският съвет.

Съгласно измененията „Държавна консолидационна компания“ ЕАД и „Национална компания индустриални зони“ ЕАД се включват в обхвата на търговските субекти, които следва да разпределят и внесат в полза на държавата част от печалбата си по годишния финансов отчет за 2020 г. след данъчно облагане. Промяната се извършва с оглед необходимостта от осигуряване на допълнителни приходи в държавния бюджет.

Променя се и срокът за внасяне на сумите по отчислената печалба, съответно разпределения дивидент - от 30 юли на 31 август. С Разпореждането се осигуряват условия за изпълнение на приходната част на държавния бюджет за 2021 г. в частта на неданъчните приходи от дивиденти.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА