13 Август, 2021 18:43 2 092 14

БАБХ: Няма данни за разпространение на риба тон с метал в България

  • риба тон-
  • бабх

Няма непосредствен риск за българските потребители

БАБХ: Няма данни за разпространение на риба тон с метал в България - 1
Снимка: Shutterstock

България не е сред нотифицираните страни за консервираната риба тон, с възможно наличие на метални парчета в съдържанието, цитирана в съобщение на хърватските власти. Към днешна дата, 13.08.2021 г., няма данни количества от засегнатата партида да са разпространени в българската търговска мрежа, съобщават от агенцията.

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ), като компетентен орган по отношение на безопасността на храните в Република България, оперира в Мрежата на Европейската комисия (ЕК) за предупреждение и сътрудничество.

Мрежата представлява официален инструмент в ЕС, където се идентифицират и проследяват храни, които биха могли да носят здравен риск при консумация от човека.

Няма непосредствен риск за българските потребители. БАБХ продължава да следи развитието на ситуацията.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гещев

    19 0 Отговор
    Няма данни че комунистът Борисов е евроатлантик!
    Има данни, че пачките в спалнята му са спестени от филиите с мас!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Шматарока

    14 0 Отговор
    Каква риба тон бе, какъв метал бе? Абе еееиийй, ептен изтрещехте в това миризливо сайтче бе. Абе не може ли да напишете една статия като хората? Да разбере човек за какво иде реч бе..ооппсс, забравих че тук не пишете, само копирате. Но и това не можете да правите като хората. Гаче ли Слави ви е подбирал с кастинг за неграмотници бе!!!!
  • 4 идиотЕ

    1 0 Отговор
    в тая агенция витае духът на бай Дамян Чумата!:))
  • 5 Кои пък ще ни каже

    12 1 Отговор
    По принцип в България чуждите производители пращат ниско качество храна! Продукти направени със всякакви боклуци и месото от резерва на някоя страна което е на 100 г!
  • 6 Толкова може

    15 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гещев":

    Оказа се, че милиционерът Гешев няма редовна диплома за юрист!
    Но това изобщо не пречи Борисов и Пеевски да го назначат за главен прокурор!
    Сега ясно ли ви е защо беззаконието е повсеместно?
  • 7 Нашите

    8 0 Отговор
    Евроатлантически партньори експериментират колко отрови може да изяде българина.
  • 8 Точно

    7 5 Отговор
    В тая риба има меркурии и това го пише на всяка опаковка или консерва в щатите.Препоръчителната консумация е веднъж на 2 седмици,защото се натрупва в човешкия организъм и бавно се изчиства.В почти всички морски риби има меркурии в някои малко а в други повече.Получава се от мръсните води в които живее и се храни рибата.Има информация в гугъл и статистика.Това,че българските служби са казали,че няма метали е крайно фалшиво

    Коментиран от #10

  • 9 Свидетел

    10 0 Отговор
    Един приятел сестра му работи там просто не можете да си представите за каква корупция става на въпрос. Който плати не го закачат даже и уран да има в храните а които не плати отива в медиите и го разкъсват и постоянно проверки
  • 10 Механик

    12 0 Отговор

    До коментар #8 от "Точно":

    И кво е тва "МЕРКУРИИ"?
    Ако искаш да кажеш ЖИВАК, то тогава, на български се казва ЖИВАК, а ако искаш да си "фешън" и да приличаш на задокеанско шиле, се казва МЕРКЮРИ.
  • 11 ЕДНА РИБА С

    4 0 Отговор
    ТОН МЕТАЛ😵😵😵😵
  • 12 Кулагин яде тон

    0 2 Отговор
    Кой ти яде риба тон в България?
  • 13 Павел пенев

    9 0 Отговор
    Консе вите с риба тон на Италия- Рио март са пълни с метал и са иззети в Хърватия, а у нас няма данни,както винаги. Ядеме боклуците на запада,но няма данни че това са боклуци. Тази агенция БАХБ да бъде закрита и да ги хранят само с риба тон и пилешко от Полша.
  • 14 яко ни лъжат

    4 0 Отговор
    НЯМА ДАННИ ЩОТО НЕ МЕРИТЕ И НЕ ПРОВЕРЯВАТЕ. ЦЯЛ ДЕН ПИЕТЕ КАФЕТА И ИГРАЕТЕ ДЖОБЕН ТЕНИС ИЛИ НЕЩО ДРУГО ПАРАЗИТИ С ПАРАЗИТИ!!! АКО ВИ ПРАТЯТ СВОДКА ОТ ЕС ДЕЙСТВАТЕ И ТОВА Е. ЩО РАДИОАКТИВНА РИБА ТОН ИЗЯДОХМЕ ОТ ТИХИЯ ОКЕЯН ОКОЛО ФУКОШИМА.