Last news in Fakti

3 Април, 2013 12:08 1 205 11

До края на седмицата фискалният резерв може да надхвърли 4,7 млрд. лева

  • марин райков
До края на седмицата фискалният резерв може да надхвърли 4,7 млрд. лева - 1
Снимка: БГНЕС

Много сериозни са шансовете в края на седмицата фискалният резерв да надхвърли 4.7 млрд. лв. Това заяви на пресконференция служебният премиер Марин Райков след заседание на Министерски съвет.

„По време на посещението в Брюксел поставих въпроса за възстановяване на сумата от 800 млн. лв. от земеделските субсидии. Очаквам до края на седмицата тези средства да бъдат възстановени. Много сериозни са шансовете в края на седмицата фискалният резерв да надхвърли 4.7 млрд. лв.”, заяви премиерът.

Независимо, че работодателите напуснаха тристранния съвет, най-важното в социалната сфера беше прието съобщи още Райков. По думите му пакетът от социални мерки ще бъде в помощ на над 100 000 души.

Обществените трапезарии ще функционират целогодишно, а не както досега – само през зимата, стана ясно на пресконференцията. Според премиера всички социални помощи се изплащат в срок.

Райков подчерта, че държи работата на Министерски съвет да е максимално публична. Освен стенограмите от заседанията на правителството, се публикуват стенограми и от заседанията на НСТС, както и на Изборния борд.

До 17 – 18 април ще имам готовност да кажа как ще върви ротацията на полицаите за изборите. Поех ангажимент тази ротация да не е козметична мярка, а реално решение, заяви Райков. Той припомни, че темата за изборите ще бъде обсъдена днес на първото заседание на изборния борд към Министерски съвет.

„Получил съм писма от две политически сили – БСП и НДСВ, с конкретни предложения за Изборния борд. Първият ми прочит показва, че предложенията са разумни. Ще ги обсъдим допълнително, но нямаме основания да не удовлетворим исканията на тези две партии”, добави министър-председателят.

 

В министерствата трябва да има работещи заместник-министри. Това коментира Марин Райков по повод с включването на зам.-министъра на финансите Владислав Горанов в избирателните листи на ГЕРБ.  „Наблюдението ми е, че когато няма зам.-министри, започва да функционира система на доверителни лица, които изпълняват тези функции. Аз съм институционално мислещ човек и смятам, че в министерствата няма място за политкомисари, има нужда от ясно разписани правила и задължения. Разчитам зам.-министрите да се включат активно по работата по приоритетите на правителството”, подчерта Райков.

Зам.-министърът на финансите Владислав Горанов е освободен в понеделник, заради включването му в кандидат-депутатските листи на ГЕРБ, уточни финансовият министър Калин Христов.  Разреших и неплатен отпуск на директора на НАП Красимир Стефанов, допълни министърът. В момента нямам зам.-министри, посочи той.

Премиерът Марин Райков е помолил министрите да отделят необходимия ресурс и да се фокусират върху един ангажимент – да работят по няколко законопроекта – Закона за иновациите, Закона за енергетиката, Закона за средното професионално образование.

„Очакваме в разумен срок в рамките на април да приключим всички наредби, които са част от усилията ни за въвеждане на третия енергиен пакет, за либерализация на енергийния сектор”, каза още Райков. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 М123

    1 0 Отговор
    "Всички социални помощи се изплащат на време и в срок." --> за циганите, които въобще не ги заслужават и манипулирайки законите ги получават!

    Аз наистина съм твърдо против да ми се удържат осигуровки за циганите. Ами не искам, защото не го заслужават по никакъв начин! Затова и все повтарям, че са паразити – защото смучат от реално полагащите труд хора, а те си кибичат и продължават редовно и безвъзмездно да получават средства, хей така на готово! И най-лошото е, че не им стигат и са толкова нагли, и постоянно реват и мрънкат, как виждаш ли, държавата нищо не им давала, не мислела за тях – затова, че нямали дом, нямали пари за храна, имали много деца за хранене и всъщност крадяли, защото само така можели да изкарат някой лев. Бе я, м..н*та ви! Не е честно така! Просто не е честно спрямо всички българи, които се трудим упорито, при това за малко пари и в крайна сметка живеем оскъдно, а тези кучета си клатят м....те по дуварите и ходят да копаят кабели и крадат железа. Че и налитат да убиват с брадва, този, който си върши съвестно работата и именно той е човека, който има законовото право да предотврати тази кражба!

    1. Искам да има специален закон за циганите, които да урежда какви права имат и какво следва и не следва да правят, основно по отношение колко деца и на каква минимална възраст могат да започват да раждат; какви минимални изисквания трябва да покрият, преди раждането на дете и съответно за нормалното му отглеждане; какви социални помощи биха получавали за всяко следващо /като специално тук считам, че след 3-то дете размера на помощите следва да бъде драстично намелен, а след 4-то или 5-то, такива да не бъдат давани/. Трябва да се ограничи раждаемостта им, защото в противен случай това е една социална яма, която обаче съвсем скоро би достигнала своето дъно /на база 1 реално работещ и осигуряващ, в трудоспособна възраст българин/ и от която излизане не би могло да се получи, без драстични промени, посредством закон!

    2. Да носят по-сериозни санкции за делата и постъпките си /извършените от тях престъпления/ и държавата да ги наказва сурово, прилагайки честно и на практика така създадените закони срещу престъпленията! /не просто поредната 20-та условна присъда за кражба и побой, или вкл. за отправени заплахи и/или направо извършено убийство/

    Коментиран от #10

  • 2 Human

    0 1 Отговор
    Тя информацията изтече сред хората. Фискален резерв няма, лъжци. Той е изхарчен отдавна. Сега се вземат парите на пенсионерите от т.нар Сребърен фонд и парите давани от Европа за поддръжка работата и сигурността на АЕЦ Козлодуи. Народа знае корумпирани лъжлоьовци!
  • 3 ХАХАХАХАХА

    0 1 Отговор
    Смях! кой ли им вярва, освен симпатизанти.
  • 4 Human

    0 1 Отговор
    М123 расистите никой не ги обича, нали знаеш. А границата между националистите и расистите е много тънка! Цигани, турци и т.н са виновни до толкова, колкото и другите живеещи в Бг. Далаверите за милиони левове се вършат от "бели" хора в властта, заради което ти и циганите, и турците сме гладни. А циганите като най - неоправдан народ без държава, всеки бързо ги сочи с пръст, къде виновни, че откраднали парче желязо, къде не. Отвори си очите М123 и се отърви от расисзма си, за да знаеш наистина срещу кой да негодуваш и да си търсиш правата. Иначе си като просто куче, което си лае в двора, ей така!

    Коментиран от #6

  • 5 М123

    1 0 Отговор
    Не съм расист, просто ги ненавиждам.
    А ти Humaniti-to, виждал ли си циганин да плаща осигуровки или да му се отдуржат пари от "заплата" ??? Да работят и плащат наравно с нас - тогава ще ги призная за хора!

    Но си прав за едно - много ясно, че циганите и депутатите са взаимно свързани и едните използват другите, манипулирайки ги като гласоподаватели. Затова в 21-ви век, не би следвало човек, който не може да чете и пише, да упражнява правото си на глас. та той не се вълнува от нищо от това, което го заобикаля. Включително и кой е управляващият му орган или това как би могъл да подобри начина на живот, като цяло на населението - не единствено неговия, източвайки пари.

    Рано или късно социалните ще се ичерпят, защото работната сила на хората в трудоспособна възраст няма да може да покрива необходимия размер на издръжките. /1 работещ да плаща за 2-ма пенсионери и 3-ма циганина, и респективно да му остава за него самия и семейството му/.

    А това, че държавата вече има законовото право да пипа средствата от уж неприкосновените "Сребърен фонд" и "Фонд Козлодуй" - ами правете си изводите, интелигентни хора сте.

    И един цитат от друг коментар ще си позволя: "Според мен и по една "Приказка за стълбата" от Христо Смирненски не е лошо да им се подари... /на министрите от служебното правителство/

    Ама то преди не много време на депутатите нали им подариха и какво стана, пак си гласуваха системата им за гласуване да търпи манипулация и едно лице да натиска бутончетата на съседа...

    Най-фрапантното, понеже гледах пракото излъчване, когато се гласува свалянето на правителството /да уточня, че не съм привърженик на никоя партия и политик/, та гледам си аз /даже и снимка от компютъра си направих/ и хоп:

    Регистрирани: 172
    Кворум: 87

    Гласували - резултати
    Гласове: 214
    За: 210
    Против: 0
    Въздържали се: 4

    Предложението е прието /означено в зелен цвят/
    Дата: 21.02.2013 г., час: 09:14:27, време за гласуването: 00:00:35

    Всички медии излъчваха пряко. Може да покажа сниката, който държи или да провери лично on-line записа на живото предаването /това е лесно/ или пък да види стенограмата!

    Как обаче от 172-ма пръсъстващи и регистрирани, гласовете изведнъж стават 214 --> ами сами си правете изводите за нашите б...ци-депутати-хрантутници."

    Коментиран от #7

  • 6 hardcore hate

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Human":

    Човек, какво му обясняваш на този ******? Няма смисъл да се занимаваш с такива, паднали сякаш от Марс.
  • 7 hardcore hate

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "М123":

    Коментарът ми е в отговор на М123, НЕ ДО ОНЯ "Human".
    В смисъл - подкрепям мнението на М123, чисто и просто защото това е жалката истина! Само неориентирани, неосъзнаващи реалността могат да я отричат.
  • 8 M123

    0 0 Отговор
    Така вече става hardcore hate, макар обидите да са излишни.
    :) Тъкмо бях започнал да пиша убеждаваща теза в подкрепа на мнението си. -->

    ... Много ясно, че знам кои са основните причинители на това да се намираме в подобна ситуация. На първо място това са депутатите и власт-имащите /вкл. разните му видове „бизнесмени”/; на второ място е народа като цяло /че се остави всичко това да се случи с течение на времето - и то цели 23 години търпеж/; на следваща позиция са циганите /като явяващ се основен фактор за манипулиране на вота при провеждането на избори и представляващи основната маса от хора, източващи милиарди левове годишно от държавния бюджет, без да генерират никакви приходи в замяна /било то най-малкото под формата на данъци/, естествено посредством педофилския начин на живот, който водят и увеличавайки многократно числеността си – започвайки раждаемост от 12-13 год. възраст и дарявайки страната ни вкл. с деца с малформации/.
  • 9 М123

    0 0 Отговор
    И да, ти също си много прав в изказването си: Това е реалната, жалка и грозна истина!

    Дори за някой бих казал: неудобната такава! /но все пак реален факт от ежедневието ни/.
  • 10 гет

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "М123":

    1.Никой не се ражда расист,променяш се след като ги опознаеш.(да расист съм,но това аз не съм го искал то ми бе наложено)2.Република България вече колония-България дерижирана от запада с угодна за нея политика3.Циганите се толерират от запада за да бъдат използвани при евентуална промяна на статуквото на колония-България.(т.е. ако случайно на власт се пръкне някой върл патриот и се почне една чистка на монополи,то тогава в ход ще са циганите подпомагани от вън.)4.Скритата нагла политика на запада(най вече от американци,евреи) е да държи в шах всяка една страна-колония, едни с пари други с подмолни средства трети с манипулиран климат и т.н.При нас с цигани(най-евтин и сигурен вариант),при това-хранени от трудещият се българин.5.Българинът (вече роб) е заставен да има монополи,като търпи циганите и изборът пред него,насилственно сведен до един- Роб или Смърт.5.От продажният ни политик се изисква да не се интересува нито от робията на българина нито от циганията на циганина и като няма последствия той го прави.От нас робите не се изисква, ние сме длъжни да линчуваме този политик и следващият след него,ще бъде длъжен да се интересува от проливането на своята собствена кръв. Само и единствено чрез страх(робът няма пари)продажният политик ще бъде превърнат поне малко в патриот политик.
  • 11 М123

    0 0 Отговор
    Гет, изцяло съм съгласен с теб!
    не бях се замислял по този начин за нещата, но да - изводите ти са съвсем резонни!