Last news in Fakti

18 Ноември, 2021 06:35 2 657 29

Заведенията: Подложени сме на геноцид, не ни убивайте

  • заведения-
  • бизнес-
  • мерки-
  • подкрепа

Загинем ли, това ще повлече цялата икономика, заявяват от браншовите организации

Заведенията: Подложени сме на геноцид, не ни убивайте - 1
Снимка: БГНЕС

От Българската асоциация на заведенията и Сдружението на заведенията в България излязоха с ново отворено писмо.

"Парламентарните избори минаха и картината на бъдещето управление вече се избистря, въпреки вълната от политически оставки! Но тук и сега малкият и среден български бизнес е поставен на колене и фалитите са далеч повече от оставките на лидери, чиито партии не са постигнали очакваните резултати.

В условията на частичен локдаун с безумни цени на тока, намалено в пъти потребление, 100% разходи, никаква държавна подкрепа и тотална липса на интерес към малкия и среден бизнес сме подложени на геноцид.

Осъзнаваме, че в момента сме ви маловажни, но напомняме, че много скоро ще се сетите за нас, когато дойде моментът да правите бюджет и установите, че при така свитото потребление данъци няма от къде да дойдат.

Затова настояваме докато текат преговорите за съставяне на правителство, да не ни забравяте и в най-спешен порядък да осигурите държавна подкрепа със задна дата - от въвеждане на „зеления сертификат“, за да спасите поне тези, които все още са оцелели.

Защото в сегашния си вид мярката 60/40 е напълно недостъпна – спад в оборота с 30 или 40% в сравнение с 2019 г. на практика означава фалит. Особено при днешните цени на всичко. Спряха грантовете, а нашият бизнес няма реален достъп до кредити от Българската банка за развитие. Подкрепата за служителите ни е 0!

Докато все още важи „зеленият сертификат“ е изключително важно той да бъде въведен и за държавната и общинските администрации, където има огромна концентрация на хора. И да важи само, когато страната е в „тъмночервена зона“, от която очевидно започваме да излизаме, съдейки по последните официални данни. Темата за безплатните тестове някак излезе от публичното пространство, а не бива – те дават право на избор и помагат за свободното движение на здравите хора.

Очакваме от вас ясна финансова политика по отношение на сектор туризъм, пакет от мерки за запазване заетостта в сектора, подпомагане и осигуряване на кредитни програми за възстановяване на бизнеса, план за справяне с инфлацията и високите цени на тока.

Уважаеми госпожи и господа, от които зависи настоящето и бъдещето на България, не подхождаме с предубеждение и вярваме, че обещанията, които чухме по време на предизборната кампания, ще се превърнат в дела, с които да ни помогнете да оцелеем.

Не ни разочаровайте, защото убиете ли нас, повличате цялата икономика!", пишат от браншовата организация, цитирани от Епицентър.


Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по избирателна активност.
Ние, българите.
Наистина ли не ни пука как ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от съседна страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме масово!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 19 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мислещ

    33 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: И да важи само, когато страната е в „тъмночервена зона“

    Бавно, мнооооого бавно почвате все пак да загрявате. Като стигнете до "Безусловно премахване", може да потърсите подкрепата ни. Дотогава бойкот до дупка.
  • 2 Хахаха

    13 20 Отговор
    Чакайте си от тия. Пълни некадърници са. Ще си обслужат едрите(тия които ги лансираха). Обикновени лаладжии. Тепърва ще затъваме.
  • 3 гадно

    50 8 Отговор
    "... убиете ли нас, повличате цялата икономика". Егати икономиката, ако се крепи от алибеговците, тя си е жива умрЕла.
  • 4 Миризлив пор

    21 1 Отговор
    При тези цени при липса на доходи, това не е геноцид а самоубийство.
  • 5 Жорж

    41 10 Отговор
    Стига сте мрънкали.
    Ненапечелили се, алчни печелбари. Затваряйте. Може и без вас.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Цампуков

    19 4 Отговор
    За първи път чувам, че кръчмар или барман може да фалира!? Пак някои са по- хитри от целия свят.
  • 8 Проглеждане

    39 3 Отговор
    Повечето кръчмари за които аз се сещам в момента, се вживяваха като някакви босове до преди пандемията. И си мислеха едва ли не, че света се върти около тях. А пък да не споменавам и за церберското им отношение към собствения персонал.
    Е, оказва се, че можем и без кръчмите, а да споменаваме ли и за 9% ДДС за тях, а цените им в менюто пак си бяха същите - цените на лекарствата обаче не бяха облагодетелствани с намаление на данъка, а всички знаем, че една част от възрастните хора едва успяват да си ги купят, в някой случай ги и пропускат до следващата пенсия.
    А и моля Ви, изберете друг представител на тази Асоциация, с по-приветлива външност (брадясал, с коса до кръста - някакси не подхожда на мъж на тази възраст, а и има етикет когато излизаш пред медийте как да изглеждаш).
  • 9 Иван Грозни

    32 2 Отговор
    Преди години една кръчма в селото и в малките градове. Сега през 50 метра. Няма как да стане. Все някой трябва да работи.

    Коментиран от #11

  • 10 Тези мутанти

    35 1 Отговор
    Не разбраха, че трябва да внимават какво си пожелават. Те искаха зелен сертификат, сега олеле 20% от хората могат да влязат при тях. Еми да. И пак гнус: да важи навсякъде. Не на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле. Г
    Да видят в Австралия какъв фалит е при 80 % боцкани. Това ли е следващото им желание? И Кацаров каза: ще стане и у нас. Няма светла перспектива. Всичко доброволно е под страшен диктат и принуда- абсурд.
  • 11 Коча

    18 1 Отговор

    До коментар #9 от "Иван Грозни":

    Прав си , у наше село имаше само една, сега са 4. А остахме 30 % от хората.
  • 12 Хахо

    26 2 Отговор
    Най ми е кеф алчните кръчмари да реват. Били подложени на геноцид и искали държавна помощ?! Защо бе? Защото хората не искат да ядат миризливите ястия на безбожни цени ли? Даже и без сертификати, хората имат едно наум и зимно време оборотът винаги е по малък. Така е било и преди вируса. Тъй че, който преценя че е на загуба, да затваря, светът няма да свърши без кръчми. И без това не плащат данъци, тъй че и ползата за държавата от тях е нулева
  • 13 намерете си

    15 2 Отговор
    друга работа,стига с това хленчене-никой не ви е длъжен-не ви съжаляваме
  • 14 Гост

    9 0 Отговор
    Вдигнете още цените!
  • 15 Съпротива

    28 1 Отговор
    Нали вашият Рамбо Алибеков искаше сертификати, яжте си ги сега тези сертификати.
  • 16 студента

    2 3 Отговор
    Еи и ..циганите... Са по хораэот нас вместо да подкрепим само вижте коментарите плюнки
  • 17 Новият шеф на транспорта

    3 6 Отговор
    Споко бе, уредил съм с Кирчо ние да разнасяме по домовете. Гответе само
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шопо

    12 2 Отговор
    Че си къркаме домашна,бе Алибегов 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 20 БАЙ Х@Й‼

    27 0 Отговор
    Не Вие, НАРОДЪТ е подложен на ГЕНОЦИД ‼️ Никога до сега не е било нужно здравите всекидневно да доказват , че за здрави ‼️
  • 21 БАЙ Х@Й‼

    17 1 Отговор
    Ръкопляскахте кога Буци викаше "Да одат да садат картофи !" нали ‼️‼️‼️‼️ Мотики има бол , айде Вие сте ‼️
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Геро

    8 2 Отговор
    Тия помияри от тая малоумна организация продължават да реват, че нямат клиенти, но в същия момент продължават да са поддръжници на зелен сертификат. Да ходят да мрат от глад! Аз ходя в заведения, които не искат зелен сертификат и не се интересуват да дискриминират хората по този долен начин. Всички, които смятат, че трябва зелен сертификат да мрат от глад изродите!
  • 24 Ричард Естес

    6 1 Отговор
    Милионерите зареваха , че са обеднели ли ? Хайде стига ! А другите хора какво да кажат ?
  • 25 Гого

    2 2 Отговор
    По закона на равновесието,ако се опитват да ви убият,имате пълното право да убиете - правителството което иска да ви убие!!! Интересно какво чакате!?
  • 26 ИНЖ

    2 0 Отговор
    Че администрацията/държавна и общинска/ не е това, което трябва да бъде, е така. Но че в заведенията се повишиха цените, а паднаха качеството и грамажа на порциите, също е истина. ;-)
  • 27 много злоба

    0 1 Отговор
    Злобари сте повечето, които сте писали. Злобни, завистливи! С конспиративни теории, без никакъв разум! Ваксинирайте се, за да се върнем към нормален живот!
  • 28 Какви Данаци плащате. Заведения? Не

    1 0 Отговор
    Влизам често, но не съм получил нито веднъж касова бележка в ресторант или кръчма, не съм и видял да дават такава и на съседна маса!! Работите на Черно и все сте на "загуба" и Държавата, Народа да ви плаща, а вие да Крадете, като не плащате данаци??? Много ви харесва нали!! Несе получава!!
  • 29 Помощ Геноцид убиват Кръчмарите!!!

    1 0 Отговор
    Не Плащат Данаци, а държавата да им плаща?? Всички да ставаме кръчмари тогава, няма да работи ме и Държавата да ни плаща!! Гербаджийски Схеми,!! Алибегов, Коларов Стъки, това ви Устройва, но няма да се случи!!