Last news in Fakti

9 Април, 2013 13:52 24 688 39

65 000 на ден е печелил деклариралият най-висок доход за 2012г.

  • 65 000 на ден-
  • деклариралият-
  • най-висок-
  • доход-
  • нап

Близо 65 000 лв. на ден е заработвал човекът, който до този момент  е декларирал пред НАП най-висок доход от 2012 г. Според данните в подадената от него декларация, от договори по трудови правоотношения и граждански договори, той е спечелил общо 14,3 млн. лв. през миналата година.

Първите 50 от списъка на данъчните отличници са придобили  117 млн. лв. общо през 2012 г. За сравнение през миналата година топ 50 данъкоплатци са посочили в декларациите си общо 98 млн. лв. доходи. Данните сочат още, че през 2013 г.  в първите 10 по декларирани доходи са шестима столичани, двама от Велико Търново и по един представител на морските Варна и Бургас.

От началото на годината досега в офисите на НАП в цялата страна са приети 169 000 декларации за облагане на доходите на физическите лица от 2012 г. Близо 10% от тях са подадени чрез Интернет.

Декларацията за облагане на доходите на физическите лица може да бъде изтеглена от интернет сайта на Националната агенция за приходите (НАП) - www.nap.bg. Формулярите се подават до 30 април 2013 г., като декларираният данък за довнасяне по годишната декларация трябва да бъде внесен в същия срок.

5% отстъпка ползват гражданите, които изпратят декларацията си по електронен път, подписана с електронен подпис в срок до 30 април 2013 г.

Както през миналата година, клиентите на НАП ще подават само онези приложения от декларацията, които са попълнили, тоест няма да се налага да разпечатват и подават цялата данъчна декларация.

Повече информация, както и помощ при попълване на преводните нареждания и пощенските записи за плащане на дължимия данък, както и данъчните декларации, клиентите на НАП могат да получат на информационния телефон 0700 18 700 на цената на един разговор.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 вилин

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Money":

    Ти реши проблема с бедноста в България.....мисля че трябва да те предложат за нобелова награда!..... а за тези които повярват на поредната простотия ....те наградата си я знаят ...свикнали са.
  • 3 Симеон Тасев

    4 1 Отговор
    АМИ ПАРИТЕ НА НАРОДА СА ТАМ В ТЕЯ МОШЕНИЦИ САМОЧЕ ТЕ СА ЧЕСНИ МОШЕНИЦИ
  • 4 Шофьорът

    1 0 Отговор
    Не искам такава надница,аз съм по-скромен искам такава годишна заплата.Как човек с заплата от450лв.поне да не си помечтае малко...Приятен ден и безаварийно пътуване на всички.ШОФЬОРЪТ!
  • 5 ХХХ

    1 0 Отговор
    Вилин ти го каза! Смешко такъв. От тази измамна схема, никой не е спечели. Имам познати, които се занимаваха с подобни сайтове - ами, нищо.

    А що се отнася до този от статията, който изкарвал по почти 65 000 лв. дневно - е каже какво работи този човек!!! да развием и ние такъв бизнес, та да си оправим живота!
  • 6 qqqqqq

    1 0 Отговор
    Печели по 65 000 лв на ден а плаща по 400лв на месец на работниците си - това е типичният български работодател. Как да вдигне заплатите човечеца като трябва да мизерства с 50 000 лв. примерно на ден.
  • 7 W164

    1 0 Отговор
    ТОЙ Е ДЕКЛАРИРАЛ ЧЕ ПЕЧЕЛИ ПО 65 000 НА ДЕН,НО САМО ТОЙ СИ ЗНАЕ КОЛКО ПЕЧЕЛИ.ЩОМ Е ДЕКЛАРИРАЛ 65 000 НА ДЕН ЗНАЧИ ЧЕ ПЕЧЕЛИ ПО НАЙ МАЛКО 80 000 НА ДЕН.НИКОЙ НЕ ДЕКЛАРИРА ВСИЧКИТЕ СИ ПАРИ КОИТО ПЕЧЕЛИ !!!!
  • 8 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Хайде Бил Гейтс например печели много но и целия свят го знае и ползва това което създава А този нашенец с какво се занимава за да печели толкова ????Да не би тайничко да прави изтребители ама ние да не знаем
  • 9 W164

    3 1 Отговор
    НЯМА ЗНАЧЕНИЕ КАКВО ПРАВИ ИЛИ КАКВО НЕ ПРАВИ ВАЖНОТО Е ЧЕ РАБОТИ И ИЗКАРВА ПАРИ !!!!!!!!!!!
  • 10 Ivaylo

    1 0 Отговор
    65 000 na den pri 365 dni v godinata sa mnooooooogo poveche ot 14.3mln...kvi sa tiq gluposti...dori da smetnem samo rabotnite dni za 2012 (252) pak ne stava 252x65000lv.. ?wtf :D
  • 11 vazmuten

    1 2 Отговор
    "бедноста", "чесни" - ето затова не изкарвате по 65 000 лв. на ден. Научете се да пишете!!!
  • 12 йордан иванов

    1 1 Отговор
    Първо това са изпрани пари! Второ за да се декларират толкова занчи са изкарали пет пъти повече! И най вероятно са от наркотици и проституция..
  • 13 втн

    1 0 Отговор
    При положение че парите са чисти такава надница може да има само ако тя е в резултат на ниски заплати. Ето това е проблема на държавата. Трябва да има таван на печалбата, всичко отгоре да е в полза на държавата,само така работодателите ще плащат реални заплати на подчинените си.
  • 14 Георги

    1 2 Отговор
    човека ,работи,не виси пред компа,като нас....

    Коментиран от #23

  • 15 гошо келеша

    1 2 Отговор
    А аз съм строител от 20 години по 12 часа на ден та понякога и повече 6 дни в седмицата и в студ и в жега се трепя като животно в прашните апартаменти които ремонтираме и строим и за кво за 600 лв на месец,не съм вземал отпуск от 10 години а на море не съм ходил от дете.....Ама сигурно на големите риби като този дето изкарва по 65 000 на ден им е сто пъти по тежко и работят много повече от мен.хехехехехехе
  • 16 Раа

    3 1 Отговор
    На този 100% не му е чиста работата. В България няма такава индустрия, чисто да спечелиш 65 бона на ден, дори и с минимални заплати на работниците.
  • 17 Владимир Йосифов

    1 2 Отговор
    Браво !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Шкила

    1 3 Отговор
    Евала МОМКО,евала!!!!
  • 20 ВИП АМГ

    1 4 Отговор
    evala na igrachite
  • 21 ssss

    1 1 Отговор
    В кризата българите изкарват с 20 милиона лева повече, добре е.. :D
  • 22 Никко

    1 2 Отговор
    Пичове,не се кахърете за този човек!Със сигурност е с няколко образования и когато е започвал бизнеса си е работил по повече от 12 часа на ден.Мислете вие утре какво можете да направите за да изкарате повече!
  • 23 Пловдив

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Георги":

    Аз съм убеден,че стои зад компютъра дори повече от нас,но пък знае какво да прави там.
  • 24 Spiroff

    1 0 Отговор
    С този доход бих построил град подобен на Маями!
  • 25 ььь

    1 1 Отговор
    каже какво работи този човек!!! да развием и ние такъв бизнес, та да си оправим живота!
    --------------
    E, що па требва да си оправяш живота?
    И що некой треа ти казва?
    Сети си се сам.
  • 26 Тудор

    1 0 Отговор
    Глупости на таркалета, първо работните дни в годината по 65 бона прави повече от 14 млн. , научете се да смятате. Второ НЯМА такъв легален бизнес в Бг , от който да се изкарват 65 бона печалба на ден! Този човек или пере черни пари или е продал някакви дебели имоти и фабрики за да има подобна печалба.
  • 27 Мартин 123

    2 1 Отговор
    Ассааааа . За коментарите отдоло , човека не работи нищо и нищо не е продал ,просто много хора работят за него ;) . И аз казвам Браво
  • 28 W164

    1 0 Отговор
    ПО БТВ НОВИНИТЕ ЗАКАХА ЧЕ ЧОВЕКА Е 53 ГОДИШЕН СОФИЯНЕЦ.В данните от неговата декларация приходите са му от договори по трудови правоотношения и граждански договори и възлизат на 14,3 млн. лв. общо за миналата година.Първите 50 от списъка на данъчните отличници са спечелили 117 млн. лв. общо през 2012 г.117 МИЛИОНА ОТ 50 ЧОВЕКА НИЩО НЕ СА,ЗАЩОТО СЕ ПАДАТ ПО МАЛКО НАД 2 МИЛИОНА НА ЧОВЕК КОЕТО Е НИЩО

    Коментиран от #29

  • 29 Bobi

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "W164":

    Хората в България през миналата година обедняха още за сметка на други ! Това нищо ли е ?
  • 30 +НОВА ШВАБИЯ+

    0 0 Отговор
    ЩО ЗА ПОЧТЕН БИЗНЕС ТОЧНО В ЗАПАДНАЛАТА БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА ТИ НОСИ 65.000 НА ДЕН ... ? ПОЗНАВАМ ХОРА КОИТО ПРОДАДОХА МНОГО ДЕКАРИ В СОФИЯ ЗА МИЛИОНИ ЕВРА НО СЪВСЕМ МАЛКО ОСТАНАХА ТЕЗИ КОИТО ЗАПАЗИХА ПАРИТЕ СИ - ЕДНИ ПОЛЗВАТ ЛИХВИТЕ ИМ ДРУГИ ВЪРТЯТ ПО НЕЩО ДРЕБНО А ЕКСТРЕМНИТЕ ,,ИГРАЧИ'' ПОХАРЧИХА ВСИЧКО ПО ЛУКСОЗНИ КОЛИ ЖЕНИ ЕКСКУРЗИИ КОКА АЛКОХОЛ И КАЗИНА ! ЯВНО В ЖИВОТА ВСЕКИ С ПРИОРИТЕТИТЕ СИ ! НО Е ДОСТА НЕПРИЯТНО ДА ПРОПИЛЕЕШ ВСИЧКО И ДА СЕ ВЪРНЕШ ТАМ ОТ КЪДЕТО СИ ТРЪГНАЛ .
  • 31 Соломон

    0 1 Отговор
    Дали му е чист бизнеса или не има кой да го проверява.Важното е ,че е декларирал такъв голям доход и си е платил данъците върху него,за разлика от много други "големи "фирми в България.Евала!
  • 32 Виктор

    0 0 Отговор
    При декларирани 14 милиона годишен доход данъкът е 3 милиона !!! Подобни цифри карат нашите мошеници, спортисти и КГБ-исти да им настръхва косата и избягват тяхното оповестяване. Преди време националите Стоичков, Лечков, Пенев и други ги подпукаха именно за това - не стига, че криеха доходи, ами се возят на Бентлита с американски номера. За да спестят 30 000 акциз. Така че оповестненият 14 млн. годишен доход не 100 %, ами 1100% е на чужденец.
  • 33 Johnie Walker

    1 0 Отговор
    Ами кой за квот е учил :))) Който може прай пари, който не може завижда и мрънка...Евалата на тоя пич ! Докато другите са мрънкали и завиждали той е бачкал, ама здравата и умната. БРАВО ! Ама кат гледам коментарите повечето мрънкате само "не му била чиста работата.." "тука в България тва било невъзможно да го напраиш по честен начин..." ЧЕСТЕН НАЧИН ОТДАВНА НЕМА НИКЪДЕ ПО СВЕТА ! ВСИЧКО Е ЧЕСТНО ДОКАТ НЕ ТЕ ХВАНАТ ! ТВА Е ИСТИНАТА ! АКО СИ ТАРИКАТ И НЕ СЕ ОСТАВИШ ДА ТЕ НАБАРА ПРОКУРАТУРАТА СИ ЧЕСТЕН И СЪВЕСТЕН ЧЛЕН НА ОБЩЕСТВОТО И АКО НЯКОЙ ТЕ ОБВИНИ В НЕЩЕ ТРЯБВА ДА ГО ДОКАЖЕ ! ИНАЧЕ НА СЪД ЗА КЛЕВЕТА ! ТАКА Е ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ ! АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ НЯКЪДЕ НЕЩАТА СЕДЯТ ПО ДРУГ НАЧИН ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ !
  • 34 $$$

    0 0 Отговор
    Застраховател е ЧОВЕКА! Дава ти А4 формат лист, със принтирани букви, а ние му кихаме минимум 300 лева за застрахователната полица! Като се има на предвид, че има коли които имат КАСКО, а там сумата надвишава 1 бон! Това работи човека, някоя яка застрахователна компания! Балъците като нас, дават пари, насеща получават ВЪЗДУХ !
  • 35 vld

    0 0 Отговор
    аве оли 52 седмици по 5 дена са 260 дена работни с празниците които при нас са доста --значи елементарно се получават 220 работни дни
  • 36 гол

    0 0 Отговор
    има такива индустрии
  • 37 гол

    0 0 Отговор
    енергиен бос, производител на лекарства, банкер
  • 38 Заю

    0 0 Отговор
    Може да е в борда на 50 държавни фабрики и енергодружества.
  • 39 Юли

    0 0 Отговор
    Дори подобен на Дубай ,Маями е много по-евтин :D По коментара ти става ясно ,че идея си нямаш от икономика