Last news in Fakti

22 Април, 2013 14:00 2 704 0

Bulgaria On Air купи 89% от Инвестор.бг за 16 милиона лева

  • инвестор.бг-
  • инвестор-
  • продаден-
  • сайтове

Сделки за 89% от капитала на Инвестор.БГ АД се сключиха на БФБ-София тази сутрин, като последната сделка бе при цена от 12,5 лв. за акция, което дава на компанията пазарна капитализация от 18 млн. лв.

Оборотът възлезе на 16 млн. лв. при 36 сделки, съобщиха от Инвестор.БГ.

Страните по сделките вероятно ще бъдат обявени в началото на идната седмица в бюлетина на Централен депозитар АД, който обявява сделки преминаващи 5% от капитала.

Инвестор.БГ АД е собственик на сайта за финансови и икономически новини investor.bg, на новинарския сайт dnes.bg, сайтове за спорт, за жените, детски, здравен, имотен портал, на start.bg и blog.bg, както и на сайт за обяви за работа.

Акционерната структура на интернет компанията беше силно раздробена, като най-големи дял досега имаше фондът TECHNOLOGY IN CENTRAL AND EASTERN EUROPE - 21.38%, коментира „Дневник”. Създателят на компанията и неин изпълнителен директор Любомир Леков притежаваше 13.10%, а финансистът Николай Мартинов - 13.21%.

Това е втора голяма сделка с информационни сайтове през последните дни. Както Факти.бг съобщи в петък "Дарик нюз" ЕООД  купи групата сайтове "Нетинфо" от издателя на списания  Sanoma Magazines International.

 

От медийна група Bulgaria On Air разкриха по-късно пред Инвестор.БГ, че те са купувач.

Bulgaria On Air e медийна компания, която включва телевизия Bulgaria On Air, радио група Bulgaria On Air, списание Bulgaria On air, както и лайфстайл изданието Go On Air. Неразделна част от медийната група e и коментарно - новинарският сайт bgonair.bg.

Нашият проект щеше да е с по-малка инвестиция, но щеше да се нуждае от период от 3 до 5 години за развитие, а ние търсим незабавен ефект за медийната група, съобщава в интервю за Инвестор.БГ изпълнителният директор на Bulgaria On Air Виктория Миткова. Тя съобщи, че "България Он Ер" вече е внесла в Комисията за финансов надзор търгово предложение за закупуване от останалите акционери на до 100% от капитала на дружеството.

На въпрос „Предвиждате ли сливане на двете компании, или те ще продължат да работят независимо една от друга?” Виктория Миткова отговаря: „Медиите трябва да работят както поотделно - всяка със своята специфика и облик, така и  заедно. Основният поток от информация, предавания, водещи новини в сайтовете ще стават част от програмата на телевизията. В същото време част от предаванията в телевизионният и радио ефир ще бъдат под марките на dnes.bg, investor.bg, imoti.net, gol.bg и така нататък”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА