Last news in Fakti

6 Май, 2013 07:44 4 135 4

Ограничения за зелената енергия

  • веи-
  • централи
Ограничения за зелената енергия - 1
Снимка: БГНЕС

По искане на Електроенергийния системен оператор (ЕСО) днес, 6 май, отново ще бъдат ограничени ВЕИ мощностите в цяла България, съобщиха от трите ЕРП-та.

За периода от 10.00 часа до 17.00 часа, ще бъде ограничено производството от всички вятърни и фотоволтаични централи на територията, обслужвана от ЧЕЗ.

Териториалните диспечерски управления на „Електроенергиен системен оператор” ЕАД разпоредиха на „ЧЕЗ Разпределение България” АД да бъдат ограничени максималните работни мощности с 40%, поради дисбаланс между производство и потребление на електрическа енергия.

Фотосоларните и вятърните електроцентрали, присъединени към електроразпределителната мрежа на ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, трябва да ограничат производството си на електроенергия с 40 % в понеделник, 6 май, от 10.00 до 17.00 часа. Ограничението е по изискване на Електроенергийния системен оператор и е свързано с необходимостта от балансиране на производството и потреблението в електроенергийната система. Разпореждането не се отнася за централи, присъединени към подстанции Каварна и Балчик. Компанията уведомява централите, които утре трябва да ограничат своето производство.

В изпълнение на получено вчера оперативно разпореждане от Електроенергийния системен оператор (EСО), EVN България Електроразпределение ще разпореди на всички фотоволтаични и вятърни електрически централи с мощност над 30 kW, присъединени към електроразпределителната мрежа в Югоизточна България, да ограничат мощността си с 40% за времето от 10.00 до 17.00 часа в понеделник, 6 май 2013 г. Целта на ограниченията е поддържане на баланс между производство и потребление на електроенергия в страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мечока

    1 0 Отговор
    Какво от 10 до 17 ч бе, Да се спре изцяло изкупуването от тези а пък те да си продават някъде в чужбина да видиме кой ще им купи
  • 2 алкап

    0 0 Отговор
    Emi normalno Pleveliev ot goce delchev prezidentccheto ima centrali i negovite trqq rabotqt na maks a puk drugite gorqt. Tolko li mnogo tok praqt tiq VEI tata kato atomni centrali ta chak da gi namalqt. V garciq vseki agrag ima centrala i tam nqma problem a slanceto peche 20% poveche dni v godinata i nikoi ne namalq
  • 3 алкап

    0 0 Отговор
    Stom prezidenta pochna da se pravi na selski tarikat
  • 4 ivaylo mihaylov

    1 0 Отговор
    Затова си има дългосрочни планове, даване на разрешителни или не,за да има баланс в енергетиката. Просто в България явно толкова много се е свило енергоемкото производство,че няма каде да отиде това малко количество енергия,което се произвежда у нас. Срамно е докъде я докараха всички некомпетентни органи. След като сме в ЕС защо не се намесят сега и да разследват и потърсят отговорност от немърливите. Всяка една държава би се радвала да има по-голям процент земена енергия,но какъв е смисъла от това,след като в никаква друга насока не се държи на екологията. Колите които бълват най-много смрад са най-евтини за експлоатация,никакви норми и ограничения не се спазват. Разделното събиране е неефективно. Всичко е само на хартия,а реално всичко е само борба за оцеляване.