Last news in Fakti

6 Май, 2013 11:55 1 155 1

ЧЕЗ инвестира над 1 млн. лева в Западна България през май

  • чез-
  • западна българия-
  • инвестира-
  • петер докладал

„ЧЕЗ Разпределение България” започва през май 32 инвестиционни проекта на територията на Западна България, в които ще вложи над 1 млн. лева, съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Най-голям обем средства ще бъдат инвестирани в Северозападна България – 397 хил. лв. За електроразпределителния район на град София са предвидени над 384 хил. лв., а за Югозападна България – 318 хил. лв.

Сред по-големите проекти, стартиращи през този месец, са реконструкция на мрежа и изнасяне на електромерни табла в с. Медковец, област Монтана, на стойност 100 хил. лв. и изграждането на нов трафопост в кв. „Манастирски ливади“, гр. София. В Ихтиман ще бъде изграден нов трафопост и ще бъде обособена мрежа ниско напрежение. Стойността на проекта достига 70 хил. лв. За присъединяване на нови клиенти на територията на ЧЕЗ през май ще бъдат вложени 259 хил. лв.

„През май стартираме изпълнението на 32 нови проекта за ремонт, развитие и модернизация на електроразпределителната мрежа в Западна България. Като социално отговорна компания ЧЕЗ следи за стриктното реализиране на всеки проект. Ще продължаваме да инвестираме усилено в  обновяването и реновирането на преносната мрежа, както и в оборудване и обучение на служителите с цел да постигнем непрекъснато подобряване на услугите”, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

От стъпването си на българския пазар преди осем години компанията вложи над 650 млн. лева в ремонт и модернизиране на мрежите и подобряване на услугите. Тя подмени близо 20 хиляди километра кабели, понижи технологичните загуби от 22% до 12,77% и разработи 100 вида услуги.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 PR Агенция

    0 0 Отговор
    Стига платени статии!!!