Last news in Fakti

26 Май, 2013 11:47 850 0

ЧЕЗ създаде Потребителски съвет

  • чез-
  • потребителски съвет

 

Потребителски съвет ще подобрява обслужването в ЧЕЗ.  В новия консултативен орган участват представители на неправителствени потребителски организации, експерти и браншови организации, заявиха от пресслужбата на дружеството.

Потребителският съвет към ЧЕЗ България беше учреден на 22 май 2013 г.. Новият консултативен орган ще изследва затрудненията пред клиентите, както и техните препоръки, ще консултира компаниите на ЧЕЗ в България с цел провеждане на по-ефективна потребителска политика, ще дава становища и ще прави предложения за подобряване на обслужването на ЧЕЗ в Западна България.

„Новият консултативен орган ще работи в тясно сътрудничество с потребителските организации в страната, с експерти и с всички, които са приели защитата на правата на потребителите за своя кауза. Убеден съм, че това ще бъде един работещ, ефективен и полезен орган, който ще ни позволи да застанем по-близо до клиентите, да се вслушаме по-внимателно в техните препоръки и да се съобразим с техните изисквания”, каза при учредяването на съвета Тодор Матев, председател на Потребителския съвет.

Постоянният състав на съвета, който ще се състои от 12 членове, ще провежда не по-малко от 3 годишни срещи за обсъждане необходимите промени в клиентската политика на компанията.  На всяко заседание ще могат да присъстват и гости, които проявяват интерес към темите от дневния ред.

На първото заседание на Потребителския съвет бе подписан Меморандум за сътрудничество между ЧЕЗ и постоянните членове на Потребителския съвет - Асоциацията „Активни потребители“, Независимия съюз на потребителите в България, Института за енергиен мениджмънт и Българската камара на енергетиците.

В работата си Потребителският съвет ще следва принципите, заложени във "Визията за европейските потребители на енергия до 2020 г." Тя бе приета в края на 2012 г. от Съвета на европейските енергийни регулатори (CEER) и се основава на надеждност на доставките на електроенергия, достъпност чрез ясни тарифи, разбираемост при представянето на информацията и защита на правата на клиентите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА