Last news in Fakti

14 Май, 2013 13:59 863 0

БАБХ започва срещи с бизнеса във връзка с наближаващия летен сезон

  • бабх-
  • българска агенция по безопасност на храните-
  • туристически сезон

Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще проведе срещи с бизнеса във връзка с наближаващия летен сезон, съобщиха от агенцията.

Областните дирекции по безопасност на храните в градовете Добрич, Варна и Бургас ще проведат срещи по места с представители на бизнеса и браншовите организации в сектора на туризма - Асоциации на хотелиери и ресторантьори, собственици на хотели, хотелски комплекси, почивни бази, наематели и арендатори на плажни ивици и др .

На срещите експертите от БАБХ ще запознаят заинтересованите лица с констатираните несъответствия през изминалия летен туристически сезон и ще проведат обучения за правилното прилагане на законодателните норми, свързани с безопасността на храните.

Целта на срещите е да се направи анализ на констатираните несъответствия и да се обсъдят конкретни мерки, които могат да се предприемат от бизнес операторите и асоциациите. Целта е да се предотвратят рискове за потребителите и безпроблемното протичане на летния туристически сезон.

Във връзка с официалния текущ контрол, инспектори към БАБХ са извършили 4 692 проверки от началото на месеца. В резултат на проверките са издадени 231 предписания, съставени са 34 акта за установяване на административно нарушение. Възбранени и бракувани са 767 килограма хранителни продукти от животински и не-животински произход, както и 2 434 литра безалкохолни напитки. Един обект е с временно преустановена дейност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА