Last news in Fakti
  Тема: Украйна

28 Юни, 2022 12:21 5 803 24

Ефектът на дефолт на Русия върху световната икономика

  • русия-
  • дефолт-
  • япония

Все още е трудно да бъде оценен

Ефектът на дефолт на Русия върху световната икономика - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Финансовият министър на Япония Шуничи Сузуки, заяви, че в момента е трудно да се оцени ефектът на дефолт на Русия върху световната и японската икономика, но подчерта, че преките загуби за японските инвеститори биха били незначителни.

Международната рейтингова агенция Moody's заяви, че притежателите на руски еврооблигации не са получили плащания по тях навреме, което се счита за неизпълнение. „Запознат съм със съобщения, че гратисният период е изтекъл за държавни облигации в долари и евро и че притежателите на тези държавни облигации не са получили плащане. Преките загуби за японските инвеститори са ограничени", каза Сузуки.

Още новини от Украйна

Министерството на финансите на Руската федерация трябваше да изплати купони по две емисии еврооблигации в долари и евро на 27 май и то направи това предварително, тъй като по-късно американските власти очаквано отказаха да подновят лиценза, което позволи на Русия да обслужва външен дълг под санкции. Междувременно поради действията на западните контрагенти парите не стигнаха до облигационерите. Месечният гратисен период за тези плащания изтече в нощта на понеделник, 27 юни, което Bloomberg обясни „по подразбиране“, като призна, че е „предимно символично и означава малко за руснаците“.

Освен това плащанията по еврооблигации вече бяха извършени от руското министерство на финансите в рубли, като обяви първия такъв трансфер на 23 юни, ден след съответния президентски указ. Финансовият министър Антон Силуанов посочи, че прехвърлянето на плащания от чуждестранна валута в рубли не означава неизпълнение, а е свързано с форсмажорни обстоятелства. Според него Русия не се отказва от задълженията си и предприема всички мерки, за да привлече средствата изцяло към инвеститорите, а създаването на изкуствени бариери за обслужване на руския държавен дълг изглежда като фарс и е необходимо, за да се окачи етикета „по подразбиране“.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТаУмВзе

    15 53 Отговор
    ФАЛИРАХТЕ! Нали сте тарикати.

    Коментиран от #6

  • 2 Ямаха

    67 8 Отговор
    Сузуки, Кавазаки и както и да са там финансистите, не си взимаме парите и затова имаме дефолт по подразбиране! Ако си искат кинтите, не е проблем, получават си ги в рубли, обменят им ги и им заверяват сметката в банката в Москва. После могат да си превеждат и правят каквото поискат
  • 3 А дефекта как е

    34 4 Отговор
    Какво стана, Миме? Кирпича ли поевтиня?
  • 4 Дааа

    73 14 Отговор
    Край нямат сиганските номера на сащ! Рублата обаче върви напред и нагоре, въпреки всичко!

    Коментиран от #10

  • 5 Каквито лидерите такава е и руската

    14 61 Отговор
    икономика. Салтиков - Щчедрин: "Крадат и пият". Днес Кремъл показва неумение да работи нито с близките си съседи, нито с Европа и ЕС, нито със САЩ и НАТО. Според един от най-видните руски екзистенциалисти Николай Бердяев /1874 - 1947/: “Русия никога не е излизала напълно от средновековието, от сакралната епоха, тя някак почти непосредствено премина от остатъците на старото средновековие, от старата теокрация към новото средновековие, към новата сатанокрация..... Тя по-скоро ще роди антихрист, отколкото хуманистична демокрация и ... хуманистична култура ”.Не е ясно обаче как точно Русия ще роди “антихрист”, когато Бердяев е убеден, че “руснаците са разколници, това е отличителната черта на нашия народен характер” (“Руската идея”)
  • 6 Бибиян

    54 7 Отговор

    До коментар #1 от "ТаУмВзе":

    Не пич, унищожиха Бретон - Уудската финансова система. Позната като международна финансова система. Нейното тяло е Международният Валутен фонд, който има по-малко пари от парите които "замразиха" на Русия. От тук нататък тази система може даа бъде наложена на Азия т.е. Китай и РФ само със сила. Т.е. война, апропо Трета Световна. Защото друг излаз от така създалата се ситуация няма. Ти предложи начин ако се сещаш. Варианта РФ и Китай се предават без бой ми се струва нереален. Финансова система употребена за грабеж е несъстоятелна. Без нея долар няма. Свят без долари... Също не ми се връзва. Лоша работа ако питаш мен.

    Коментиран от #9

  • 7 Лост

    24 6 Отговор
    Добре.Не е проблем за Япония.Тогава някоя държава която има да взема тези пари от Русия и каже на Япония да си ги вземе от там,става ли проблем за Япония?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ТаУмВзе

    32 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бибиян":

    Не се налага да Предлагам начин! Краварите се разпаднаха вече. Друга е темата Китай. И това, че притежават 21 век Вече.
  • 10 Гост

    24 3 Отговор

    До коментар #4 от "Дааа":

    Купувай рубли, другарю.

    Коментиран от #12

  • 11 нико

    40 5 Отговор
    Д О Л А Р = хартийка . Р У Б Л А , лев , ЕВРО = злато . Докога ще се доверяваме на хартиената къщичка на американския измислен и Н Е О Б Е З П Е Ч Е Н долар . Време е дошло , фалшивата доларова къщичка да се руши .

    Коментиран от #17

  • 12 Учо

    8 4 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Няма да сбъркаш ако купуваш и ТИ другарю .
  • 13 Накимура

    5 31 Отговор
    Русия ще роди “антихрист”, когато Бердяев е убеден, че “руснаците са разколници, това е отличителната черта на нашия народен характер” (“Руската идея”)

    Ясно е!Да изпращаш талибани да избиват православни християни как да се нарече?Че и от Афганистан да набираш наемници за войната в Украйна!
  • 14 иво

    25 4 Отговор
    Не харесват рублата като платежно средство иначе искат всичко да е така както преди в долари и евро.Наивните руснаци трябва всичко от материалите, суровините, природнит газ и нефт трябва да продават в рубли- ако искат нек да се цупят като стара мома- " Хем й сърби хем се бои " това е Европа.
  • 15 ДЕФОЛТ КАЗВАТЕ , АМА РУСИЯ ЗНАЕ ЛИ ?

    25 4 Отговор
    ................. АЙ СТИГА ПРОСТОТИИ БЕ - ДЕФОЛТ Е ,,ПО ПОДРАЗБИРАНЕ" !
  • 16 Петкан

    30 6 Отговор
    Трябва да се подготвим за нов световен ред финансов и политически...долара май няма да бъде разменна монета поне в една част на света ..рубли и йоан..ако искаш руски газ и петрол плащай в рубли ..ако искаш китайско в йуанни
  • 17 Рушляк

    6 6 Отговор

    До коментар #11 от "нико":

    Че като не е обезпечен ,тогава рушляците кво чакат.да плащат с тия хартийки ,нали нищо не струват .да ги връщат на щатите .тъкмо да се отърват от тях.
  • 18 Очевидно

    33 4 Отговор
    1. За РФ - никакъв ефект.
    2. За останалите - край на доверито към доларовата система.
  • 19 Мишел

    14 3 Отговор
    Над 60% от руският дълг е изкупен от руснаци, които без да мрънкат, си получиха рубли при курс 53.0 за долар
    Сега останалите 40% завиждат.😄😄😄😄😄
  • 20 пешо средния

    11 1 Отговор
    Ама ,чакайте господа ,наали парите не миришат?
  • 21 Даа

    25 2 Отговор
    Няма връщане назад. Който иска нещо от Русия, трябва да плаща в рубли. Новият свят вече се случи. САЩ и ЕС няма да могат да се ползуват от руските суровини за необезпечена валута.
  • 22 Онуфри

    26 7 Отговор
    Колкото и да пищят многополовите с ГМО ваксинирани мозъци , Русинаците им го вкараха и няма да си го извадят. Света вече е друг и това е супер. Край на тиранията на долара. УСА ще се разпадне. Слава на Русия.
  • 23 При 300

    10 0 Отговор
    Милиарда дефолт. А ся де. Да го обясни Хърсев туй чудо
  • 24 Аааааа добър ден

    4 0 Отговор
    Почвате да стопляте......