20 Септември, 2022 10:20 1 997 0

Банката като семейство

  • първа инвестиционна банка-
  • сава арабаджиев

Когато си сбъднал детската си мечта - историята на Сава Арабаджиев, мениджър „Бизнес развитие и продажби“ в ПИБ

Банката като семейство - 1
Снимка: ПИБ

Сава Арабаджиев е част от екипа на Fibank повече от 20 години. Той е едва на 21, когато постъпва в ПИБ, където можете да го откриете и днес. „През 2001-а година да започнеш работа в банка беше престижно. В Първа инвестиционна банка ме посрещнаха професионалисти, от които винаги съм се учил и получавал подкрепа. Банките по принцип са консервативни институции, но различното тук е, че средата е много по-добронамерена, а служителите се чувстват оценени.”

Така започва историята на Сава, който понастоящем е Мениджър „Бизнес развитие и продажби“ в една от най-големите банки в България.

Мечтата му от дете е да работи в банковия сектор, който предлага възможност за кариера и призната в обществото професия. Оказва се прав, като в Първа инвестиционна банка получава не само професионално признание, но и най-важния успех в личен план – тук той се запознава със съпругата си и създава семейство.

Сава Арабаджиев твърди, че в основата на всяко щастливо семейство стои способността да правиш компромиси, но и да се чувстваш ценен. „Fibank е една от най-динамичните компании в сектора, иноватор в много от предлаганите продукти и услуги на банковия пазар. Тук постоянно има какво да създадеш – продукт, услуга, нова карта, дирекция. И ако искаш и можеш, ти ще си движещата сила и ще дадеш ноу-хау”, споделя човекът, който след години на интересни преживявания и премеждия не спира да търси и открива мотивация да продължава напред в кариерата.

По думите му има не едно, не две, а три семейства – едното е Банката, второто – собствения му дом, а третото – мото групата от която е част. „През цялото това време винаги съм срещал разбиране и подкрепа от колегите си, винаги съм можел да коментирам свободно проектите, вижданията и плановете си с всеки служител на ПИБ, независимо от ранг, титла, нагласи и убеждения и съм получавал заслужено отношение за положените от мен усилия – кариерното ми развитие е безспорен пример за това”, допълва Сава.

С успешна кариера и брак, с времето се посвещава на втората си детска мечта - бързите скорости на две гуми. Именно в лицето на хората, с които се запознава в мото групата, намира третото си семейство, което му дава нови емоции и преживявания.


Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 11 гласа.

Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА