Last news in Fakti

17 Май, 2024 12:28 1 573

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay

  • първа инвестиционна банка-
  • карта visa-
  • xiaomi pay

За първи път в България те имат възможност да дигитализират своята дебитна или кредитна карта Visa в смарт часовник

Клиентите на Fibank вече могат да използват и Xiaomi Pay - 1
Снимка: ПИБ

За първи път в България - Fibank (Първа инвестиционна банка) вече предоставя на своите клиенти, притежаващи дебитна или кредитна карта Visa, възможността да я дигитализират в смарт часовник Xiaomi.

Чрез услугата Xiaomi Pay, те могат да извършват бързи и сигурни безконтактни операции на ПОС терминали в търговски обекти, да правят покупки в Android приложенията или да плащат при онлайн търговци.

Xiaomi Pay се поддържа за часовници Xiaomi - модели Watch S3 и Band 7 NFC.

За да се активира Xiaomi Pay, е необходимо да бъде инсталирано приложението Mi Fitness в мобилния телефон, като функцията e достъпна както за Android, така и за iOS. В приложението двете устройства трябва да бъдат свързани (pairing/binding). Картата се добавя към електронния портфейл през приложението от меню Devices - > Xiaomi Pay. За извършване на плащане, се активира смарт часовникът, от меню “Cards” се избира картата и устройството се доближава до ПОС терминала.

ПИБ остава единствената българска банка, предлагаща пълната гама от дигитални услуги за разплащане: Apple Pay, Google Pay, Garmin Pay, Fitbit и Xiaomi Pay. Банката първа предложи дигитализирането на карти в телефон и смарт часовник, през годините се утвърди като лидер в електронните разплащания и предлагането на качествени дигитални продукти и услуги. Свидетелство за това са и многобройните престижни награди, включително международни, получени от Fibank в областта на дигитализацията.Свързани новини