Тема: Украйна

23 Септември, 2022 13:23 4 406 35

Обявиха кои руснаци не подлежат на мобилизация

  • мобилизация-
  • русия-
  • професии

Тези, които работят във високотехнологични индустрии и финансовата система

Обявиха кои руснаци не подлежат на мобилизация - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

За да се осигури работата на някои високотехнологични индустрии, както и финансовата система на Русия, властите са взели решение да не се набират граждани с висше образование по съответните специалности и области на обучение като част от частичната мобилизация.

„Става дума за лица работещи: в акредитирани организации, извършващи дейност в областта на информационните технологии и участващи в разработването, разработването, внедряването, поддръжката и експлоатацията на решения в областта на информационните технологии и осигуряване функционирането на информационната инфраструктура“, уточняват от руското министерство на отбраната.

Още новини от Украйна

На мобилизация не подлежат и граждани с висше образование по съответните специалности и области на обучение, работещи „в руските телекомуникационни оператори и участващи в осигуряването на стабилността, сигурността и целостта на работата на комуникационните съоръжения, обработката на данни центрове, както и средства и комуникационни линии за общо ползване на Руската федерация“.

Става дума и за специалисти, работещи в „основни организации в областта на информацията и комуникациите, както и техните взаимозависими лица, които са учредител и (или) редакция и (или) издател на регистрирана медия и (или) телевизионен оператор на телевизионен канал, радиоканал и участващи в производството и (или) разпространението на медийни продукти; в организации, които осигуряват стабилността на националната платежна система и инфраструктурата на финансовите пазари, управление на ликвидността на банките, паричното обращение", уточниха от министерството.

Те добавиха, че „списъците на гражданите, представени от ръководителите на съответните организации по предписаната форма на Генералния щаб на въоръжените сили на Руската федерация, ще се считат за основание за освобождаване от участие на граждани във военна служба за мобилизация“.


Поставете оценка:
Оценка 1.4 от 11 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Как кои?

    73 9 Отговор
    Както при комунизма. Роднините на всички началници. Там си е все същия строй. Все същия страх и все същата несправедливост.

    Коментиран от #12

  • 2 Българин

    50 11 Отговор
    Никой не вярва на руското ръководство , дори и самите руснаци!
  • 3 Баста 🇺🇦

    43 14 Отговор
    Спаси руснак от война, счупи му...ръката!
  • 4 КОТарАК

    53 15 Отговор
    това не е никаква частична мобилизация. това си е пълна моблизация-колкото им трябват на фронта. руснаците са гола вода в битки. освен да засипват врага с пълчища , без да ги интересуват убитите , друго не умеят/бабушки народят...
  • 5 Олегчо

    4 32 Отговор
    Я люблю Российской Федерации
  • 6 дфс

    26 12 Отговор
    Това не е новина -работещите в енергетика и телекомуникации и в момента в България например са служебно мобилизирани. Т.е. - при мобилизация отиват на работа. Не е някакво изключение , значи всички останали - на пушечно месо. Без изненади. А иначе - много било хубаво да живееш в Русия, добър стандарт имали, нали така? По-добре живеели там, не били застреляни мужици по провинцията.
  • 7 Ленин

    37 6 Отговор
    И кои граждани ще набират тогава? Неграмотни дегенерати! Сено,слама,леви десни,хахахаха!!!
  • 8 вие

    26 7 Отговор
    гледайте тука да не съберат запаса че що мамини синчета ще се разболеят изпокрият емигрират и прочие.Хахахаха
  • 9 ЧУЙ ЧУЙ

    25 4 Отговор
    ......поздрав към всички моГилизирани РУ.ци с мюзикъл..... „КОСА”....👍
  • 10 Просто човек

    28 9 Отговор
    Рашия ке падне! 2022
  • 11 Ано-н

    31 3 Отговор
    Не разбрах...синът на Песков ще бъде ли мобилизиран :)?

    Коментиран от #27, #32

  • 12 Бил Гейтс

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Как кои?":

    Животът не е справедлив
  • 13 Коко

    12 35 Отговор
    1% от техния запас е достатъчен и можем да бъдем сигурни на 100%, че ще постигнат целите си през следващите няколко години, в които не само Украйна ще страда заради идиотизма на краварите и подлогите им по света, особено в еВРОПАТА, с нейните "ценности".

    Коментиран от #20, #24

  • 14 Браво

    23 2 Отговор
    В ю туб се върти клип как се обаждат на синовете близки на Путин политици,че ги мобилизират....

    Коментиран от #22

  • 15 Баста 🇺🇦

    19 4 Отговор
    Аз на война дори за защита на ценностите си не бих отишъл. "Най-лошият мир е по-добър от най-добрата война."
  • 16 Хахахаха

    12 1 Отговор
    Избягалите! Хахахаха. И емигриралите!
  • 17 извод

    35 0 Отговор
    Политиците са тези, които почват войната и са същите, които изпращат своите синове в чужбина,а синовете на народа на бойното поле да умират
  • 18 путин xo.йло

    21 1 Отговор
    Ами вече всички подлежат , защото гражданската война в Русия вече е започнала !
  • 19 А за всички останали

    15 2 Отговор
    Песков ще решава на друго ниво...
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Само питам

    22 4 Отговор
    Вярно ли е, че Костя Копейкин се записал доброволец в руската?

    Коментиран от #28

  • 22 гост

    11 1 Отговор

    До коментар #14 от "Браво":

    Такива страхливци няма никъде,личи си, че са мамини синчета
  • 23 Жалко за старите кучета

    14 5 Отговор
    Както не подлежат, тъй ненадейно ще им позвънят. Жалка територия, грозни и тъпи дивацци
  • 24 РЗС

    20 9 Отговор

    До коментар #13 от "Коко":

    Нещо не си разбрал. От февруари Русия не воюва срещу Украйна, а с Украйна и целия запад. С две думи Русия няма никакъв шанс! Заплахите с ядрено оръжие са от няма накъде. Руската армия е една голяма смешка! Като вкарат запасняците от Русия, Америка ще изпратят 100 химарса и ще ги насочват със сателити в реално време. В момента САЩ разработват софтуер със изкуствен интелект за Украйна, а Руснаците нямат дори обикновен интелект. САЩ ще си пробват всичките играчки и нови системи на фронта срещу Русия, в това число и останалите западни страни. Русия ще загуби.

    Коментиран от #25

  • 25 глупак

    9 14 Отговор

    До коментар #24 от "РЗС":

    Преди да загуби, може да поизпепели земята за твоя справка. Няма как да загуби държава с ядрено оръжие.

    Коментиран от #26

  • 26 РЗС

    10 4 Отговор

    До коментар #25 от "глупак":

    Може да не изпепели земята барбар с теб и цялата ти рода,защото руснаците са мишки точно каквато си и ти. Комунизма изживява последните си моменти под диктатурата на политбюро. България като сателит на СССР винаги ще има клавиатурни ядрени войни като теб. Нали се познаваш, като запукат калашниците ще си първия на границата. Пълно с мишки тука ей
  • 27 Тцъ

    11 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ано-н":

    Не, ще бъде Путилизиран я в Дубай,я на Малдивите или в най лошия случай на остров Крит у турската му част. Там ще дава караули по плажните дискотеки.
  • 28 хохохо

    6 0 Отговор

    До коментар #21 от "Само питам":

    Вярно е.Току що "Комсомолская правда" писаха че се е записал като бакар в трета монголосибирска дивизия.
  • 29 Дфффг

    8 0 Отговор
    Няма да мобилизират само путиновите милиардери и техните семейства, плюс труповете и отдавна починалите
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 БСП за България и Радев

    2 4 Отговор
    Също и децата на членовете на Политбюро, както и роднините на всички заемащи висши държавни длъжности трябва да бъдат освободени от мобилизация. Всеки, които протестират или е Агент на Запада, трябва да отиде на първа линия на фронта
  • 32 Христо Божилов

    7 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ано-н":

    Той каза по телефона, че би дал живота на 300 хиляди други за Владимир
  • 33 Рушляк

    6 0 Отговор
    Не подлежат и синовете на Песков , Медведев и тем подобни . Не подлежат и олигарсите и техните наследници . Всеки който може
    да си плати и да отърве кожата също . Й най вече тези които успеят да избяга през граница и те няма да ги извикат да умрат за Путлер .
  • 34 Един българин

    2 0 Отговор
    А тоя Радев да не си и помисля за мобилизация има си професионална армия и доброволци и млади хора те да ходят а и не са нападнали нашата страна с войски така че дори и намек за това да няма,има достатъчно руски шпиони и проксита с техните избиратели тях да ги пращат
  • 35 Роко

    1 1 Отговор
    За сега на мобилизация не подлежат чиновниците, банкерите, работниците във ВПК и СМИ (произвеждащите оръжие и пропагандистите) всички останали подлежат на мобилизация. Баща на пет деца моля на фронта, IT специалист такива на Рассия не са нужни на убой, умрял бил, да ги нямаме такива родината зове и разбили вратата на семейството му, имаш наглостта да протестираш от ареста директно на фронта. Иначе рассияните си мечтаят да умрат за родината и Фюрера. Но това беше преди мобилизацията сега по неизвестни причини рассияните спешно заминават за Турция, Финландия, Монголия, Казахстан и където още могат само за да избягат от мобилизацията.