28 Септември, 2022 11:50 8 133

Малките търговци растат, а големите еволюират с NEXT BASKET

  • next basket

Платформата за онлайн магазини предлага готови софтуерни решения за фулфилмънт, менажиране на ресурси и управление на продуктов каталог

Малките търговци растат, а големите еволюират с NEXT BASKET - 1

Ако някога сте правили бизнес план за стартиране на онлайн магазин, то вие вече имате представа за приблизителната дистрибуция на разходите и инвестициите. И ако самият онлайн магазин е видимият връх на айсберга, то под него стоят фундаменти като складиране, инвентаризация, управление на наличности и подготовка на пратките преди подаване към куриер.

В повечето случаи, на производителите и предприемачите се налага да избират и приоритизират. В този процес, ERP системите и складовия софтуер за фулфилмънт са сред първите “отпаднали” поради сравнително високата цена и множеството неизвестни около интеграцията.

Колкото и логичен да изглежда този подход, липсата на подобен род автоматизации неизбежно забавя бизнес развитието. Така, заети с по-неотложни на пръв поглед задачи, търговците пропускат възможността да видят цялата картина на представянето си и да вземат информирани решения за бизнес стратегията си.

До днес, когато платформата за онлайн магазини NEXT BASKET запретва ръкави и решава да обърне пирамидата. По-долу разказваме как и защо невидимата част от търговския процес не е допълнителна екстра, а първо необходимо условие за успех.

Какво получават партньорите на NEXT BASKET?

Преди всичко припомняме, че NEXT BASKET е нидерландски стартъп в нишата на онлайн търговията. Платформата ще стартира официално през първата половина на 2023 година, а началната ѝ версия ще предлага дълъг списък с иновативни решения, които я отличават от познатите имена на пазара.

NEXT BASKET представлява цялостно решение, което обхваща всички важни стъпки в развитието на един търговец в интернет. Това включва както изработване на модерен електронен магазин на базата на готов софтуер, така и всички необходими функционалности, интеграции и услуги за интелигентен бизнес растеж.

Може би най-иновативното решение в платформата е интегрирането на готови софтуерни разработки за ERP система и складов фулфилмънт софтуер към всеки онлайн магазин. Понастоящем, тези софтуери се използват предимно от производители и едри търговци. Но с NEXT BASKET, модулите могат да бъдат съобразени с нуждите на всеки партньор и приведени в действие максимално бързо и ефективно.

В резултат, бизнесът не стъпва на пазара със смътно пожелание за евентуален успех, а с добре подплатена визия, базирана на данни и анализи. Високотехнологичната ERP система гарантира пълна видимост на складовите наличности, генерираните продажби и счетоводните резултати, а складовият софтуер позволява обработване на максимален брой поръчки за единица време.

Какви са предимствата на софтуерните решения в NEXT BASKET?

Най-голямото предимство на готовите системи за управление на ресурси и фулфилмънт е и най-очевидното. Това е възможността всеки предприемач да се възползва от най-модерните технологии в е-комерс индустрията, независимо от своята ниша, размер и досегашен метод на работа.

Създаденото решение е достатъчно универсално, за да приляга добре на всеки бизнес и достатъчно гъвкаво, за да се адаптира към спецификите на всеки партньор. По този начин получаваме високо качество на продукта с минимална инвестиция. Получаваме и възможност за справедлива конкуренция между малки, средни и големи предприятия на пазара, без размерът на инвестицията да накланя везните твърде драматично.

Не на последно място, NEXT BASKET предлага вариант на сътрудничество, в който управлението на ресурси и генерирането на поръчки преминават изцяло в ръцете на екип от професионалисти. Това е решение, насочено към производители без никакво онлайн присъствие, които искат да започнат да продават онлайн. При него, единственото задължение на партньора е да осигурява наличие на продукти, а NEXT BASKET се грижи за всичко останало.

Български екип консултира бъдещи партньори на местно ниво

Така създадената екосистема предлага изцяло нов подход към онлайн търговията. В него малките търговци имат възможността да растат бързо, а големите - да се развиват правилно. И ако огромна роля в този процес имат софтуерните автоматизации, то не по-малка има и човешкият фактор в лицето на създателите и двигателите на NEXT BASKET.

Нидерландската компания работи с екип от изцяло български разработчици, а уеб сайтът на платформата е тематично достъпен на български език. Формата за запитвания е отворена, а хората зад нея са готови да консултират пътя към реализирането на всяка търговска идея.

Първите сайтове на платформата вече са в разработка, а резултатите очакваме до месеци. Ако желаете и вашият бизнес да бъде сред пионерите на NEXT BASKET, можете да пуснете своето запитване и да изберете между различни варианти за партньорство, подходящи за визията и целите ви.