15 Ноември, 2022 12:43 762

Тази Коледа А1 ще закръгля платените сметки през Моят А1 в полза на фондация „За доброто“

  • а1-
  • фондация-
  • коледа-
  • сметки

Средствата, които A1 ще дари от своя бюджет, ще бъдат използвани за обновяването на детско болнично отделение в страната по проект „Светулка“

Тази Коледа А1 ще закръгля платените сметки през Моят А1 в полза на фондация „За доброто“ - 1

А1 започва коледна кампания в подкрепа на фондация „За доброто“ и проект „Светулка“ за преобразяване на материалната и емоционалната среда в детските болнични отделения у нас.

Телекомът ще закръгля до лев всички сметки, платени от частни клиенти в приложението или портала Моят А1. Ако сметката е например 20,19 лева, разликата от 81 стотинки до 21 лева ще бъде добавена от А1, а не от клиента.

Кампанията ще продължи от 14 ноември до 31 декември, като след това А1 ще дари собствени средства, равни на събраната при закръглянето на сметките сума. Те ще бъдат използвани за следващия проект „Светулка“.

„Тази Коледа А1 ще закръгля в полза на доброто. По този начин искаме не само да подкрепим каузата на фондация „За доброто“ за обновяване и преобразяване на детско болнично отделение, но и да направим нашите клиенти съпричастни към тази благородна кампания. За целта трябва само да използват новите технологии и да платят сметката си през Моят А1, а ние ще дарим собствени средства, равняващи се на символичното закръгляне на тяхната сметка“, коментира Илияна Захариева, директор „Корпоративни комуникации“ в А1 България.

Паралелно със събирането на средства от плащанията, направени през Моят А1, фондация „За доброто“ ще приема на сайта си кандидатурите за отделение „Светулка“, което ще бъде преобразено със средствата от кампанията. В началото на 2023 г. екипът на „За доброто“ ще оцени кандидатурите според предварително обявените критерии, като за целта ще селектира отделенията и ще ги посети на място. Едно от тях ще премине през пълна промяна – ще бъде осигурено модерно медицинско оборудване, материалната база ще бъде подновена и обогатена с терапевтични рисунки. Приятелската среда е основа за създаването на ново лечебно емоционално пространство, в чийто център е поставено детето пациент.

„Идеята за болница, която не прилича на болница, движи всички наши проекти „Светулка“. Уютното пространство с персонализирани кътове помага на детето да преодолее стреса от боледуването, да остане социализирано, да не се чувства изолирано. Помага и на родителите да надмогнат шока от болестта на детето. Втората крачка е промяната на отношенията между детето, неговите родители и лекарите. Двете заедно формират дружелюбна среда на спокойствие и доверие, в която лечението е по-качествено и оздравяването е по-бързо“, разказва екипът на фондация „За доброто“. „Психолозите отдавна са обяснили връзката между средата, емоционалното състояние и скоростта на оздравяване, а първите „светулки“ – в Айтос и в Силистра, са нагледният пример за благотворното въздействие на промяната“, допълват от организацията.

Повече за кампанията „Закръгляме в полза на доброто“, как да подкрепите проект „Светулка“ и какви са критериите за кандидатстване може да намерите на a1.bg/donation

Мобилното приложение Моят А1 и неговата уеб версия на A1.bg позволяват на потребителите си не само да заплащат месечната си сметка, но и да управляват своите услуги самостоятелно и в удобно за тях време. Чрез него те могат да избират дигиталните екстри, които са включени в плановете им, да добавят роуминг пакети, съдържание и много други.

Сега клиентите на телекома могат да направят добро, като платят сметката си през Моят А1, и едновременно с това да спечелят награда от приложението. До 29 януари 2023 г. регистрираните потребители в Моят A1 могат да завъртят виртуалното Колело на късмета и да спечелят както моментни награди като мегабайти на максимална скорост и национални минути, така и предметни изненади като 5 смартфона Samsung Galaxy A23 5G и 10 комплекта безжични слушалки TCL.

А1, част от A1 Group, е водещ доставчик на дигитални услуги и телекомуникационни решения в България. Компанията предоставя мобилни и фиксирани услуги, високоскоростен интернет, интерактивна, цифрова и сателитна телевизия, четири собствени спортни канала с марката MAX Sport, платежни услуги, ICT, cloud и IoT бизнес решения на над 4,8 милиона клиенти. През 2021 г. A1 България отчита приходи от 574,1 млн. евро, а сравнимата EBITDA e 218,3 млн. евро.

A1 Group е водещ телекомуникационен доставчик в Централна и Източна Европа с повече от 26 млн. клиенти. A1 Group оперира в седем държави: Австрия, България, Беларус, Хърватия, Словения, Северна Македония и Сърбия, а приходите на Групата за 2021 година възлизат на 4,75 милиарда евро. Портфолиото на A1 Group включва гласова телефония, високоскоростен интернет и мултимедийни услуги, както и решения в областта на високите технологии, преноса на данни и онлайн разплащанията. Групата разполага със стабилен акционер в лицето на América Móvil – един от най-големите телекомуникационни доставчици в света.

Каузата на фондация „За доброто“ са високите стандарти за детско здравеопазване и образование.

От 2019 г. насам заедно с дарители и доброволци е обновила и дооборудвала детски отделения в цялата страна. Така се ражда проектът „Светулка“, който променя физическата среда, психологическия климат и отношенията между децата, родителите им, лекарите и медиците. „Светулка“ не е само ремонти и оборудване, но и емпатия, общуване на разбираем и достъпен език, информирано и равноправно участие на всички страни в процеса на лечение, в чийто център е поставено детето пациент, неговото физическо здраве и емоционално състояние. В проектите „Светулка“ участват местни доброволци и така се създава подкрепяща общност, която продължава промяната – в педиатричните отделения и извън тях.Свързани новини