18 Ноември, 2022 12:46 1 064 2

Банско печели за 10-ти път World Ski Awards

  • банско-
  • отличие-
  • курорт

Курортът е обявен за най-добрия ски курорт в България и един от най-добрите в Европа

Банско печели за 10-ти път World Ski Awards - 1

Банско спечели за 10-ти път World Ski Awards 2022, съобщи за TravelNews Иван Обрейков, маркетинг мениджър на концесионера "Юлен" АД. Курортът е обявен за най-добрия ски курорт в България и един от най-добрите в Европа. Останалите номинирани бяха Пампорово, Боровец и Витоша. Класацията се провежда чрез анонимно гласуване в сайта на световната организация.

World Ski Awards е единствената световна инициатива, която оценява и излъчва победители за реални постижения в ски туризма във всяка от 25-те най-добри нации за ски туризъм в света. Стартирала през 2013 г., World Ski Awards има за цел да популяризира и поощри ски индустрията в целия свят. Тя е част от организацията World Travel Awards.

Гласуването за наградата се провежда онлайн на уебсайта на WSA. Право да дадат своя вот имат професионалисти, работещи в ски индустрията, както и потребители на ски услуги.

Ски туризмът е жизненоважен сегмент от световния пазар на пътувания и туризъм. Приблизително 400 милиона посещения на скиори се извършват всяка година в повече от 2500 ски курорта, които са дом на над 6 милиона хотелски легла.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мдам...

    3 0 Отговор
    Преди години работех в една агенция за недвижими имоти. (не се занимавах с продажби). Та тази агенция постоянно печелеше разни награди. И рибите лапаха като луди. Агенцията се превърна в строителна компания, и започнаха да строят и в банско и в пампорово -- къде с разрешение, къде без. Идваха журналисти, хранехме ги, поихме ги, някои се забавляваха по други начини... и всички пишеха: Вие сте най-добрите. Все още имат незавършени обекти (15-20 години по-късно), а собствениците така се покриха, че и ББС не можаха да ги открият.

    Та така и Банско. Хвалят го, печели награди, ама си остава селски курорт, който не предлага много.

    Някой да ми припомни колко пари беше супата, вафлата и чая на Бъндерица или Шилигарника?

    Грабвайте пантите и планината е ваша. Или съберете от закуски и бегом към Австрия.
  • 2 Дивна

    1 0 Отговор
    Банско си е топ дестинация през зимния сезон, че даже и през летния сезон, не е Австрия, но и не трябва да бъде, за да го оценим подобаващо