10 Август, 2013 15:34 2 107 1

Земеделският министър скочи срещу бюрокрацията

  • димитър греков-
  • жалби-
  • зеленчукопроизводителите
Земеделският министър скочи срещу бюрокрацията - 1
Земеделският министър проф. димитър Греков. Снимка: БГНЕС

“За мен е унизително бюрократичното действие на администрацията - жалби да престояват до година без отговор”, заяви земеделския министър Димитър Греков в предаването „Бразди“ на БНТ. Той е наредил да се създаде разпоредба, според която ще се разработи и качи в сайта на министерството система, позволяваща на жалбоподателите да получат информация за срока на отговор по жалбата. В случай на забавяне ще последват глоби.

По повод на протестите на зеленчукопроизводителите министър Греков коментира, че стартът на управлението на това правителство е съвпаднал с много тежък период за тях. Сред действията, които министерството е предприело, е въвеждане на електронна система за регистрация на зеленчукопроизводителите.

Това ще позволи да се знае с точност колко хора имат желание да започнат да се занимават с отглеждането на зеленчуци, на каква площ и какви сортове планират да отглеждат. Така по-лесно ще се направи разчет за финансирането и ще се търсят допълнителни възможности за това, допълни проф. Греков.

Подготовката на Програмата за селските райони е заварена изостанала и е започнато веднага да се работи по нея. В министерството е създадена експертна комисия, която е подготвила програмата и тя е изпратена до отделните браншови организации, които могат да я допълнят.

Тя също ще бъде качена на сайта до края на август и всеки ще може да отправи препоръки. След това експертната комисия ще доработи програмата до  окончателния й вариант и министър Греков е удебен, че през септември ще бъде готова в цялостен вид.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Иван

    1 0 Отговор
    Какво умопомрачително прозрение.