Last news in Fakti

16 Август, 2013 16:00 1 025 0

Дирекция и директор в НАП ще отговарят за приходите

  • приходи-
  • петър чобанов

Всеки месец ще се публикува информация за възстановеното ДДС през съответния месец на интернет страницата на МФ

Националната агенция по приходите ще има трети заместник изпълнителен директор, чийто ресор ще е събираемостта на приходите, а целта пред него ще е нейното повишаване. Това каза по време на дебата за актуализацията на бюджета финансовият министър Петър Чобанов .

Въз основа на направен анализ за връщането на ДДС на бизнеса финансовото министерство е отправило препоръки към приходната агенция, каза Чобанов.

Първата е стриктно да се спазват законово установените срокове за възстановяване на ДДС. Другата е въвеждане на принцип на възстановяване на ДДС по поредност на подадените справки-декларации с деклариран ДДС за възстановяване. Освен това ежемесечно трябва да се изготвя анализ на структурата на невъзстановеното ДДС и причините за неговото невъзстановяване.

Също така сред препоръките е да се въведе ежедневен контрол по процеса на възстановяването. Всеки месец ще се публикува информация за възстановеното ДДС през съответния месец на интернет страницата на МФ. Такава информация вече бе публикувана за юли, напомни финансист номер едно.

Освен това ще бъде създадена дирекция „Фискален контрол" за предотвратяване на измамите по отношение на вътреобщностните доставки.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА