16 Август, 2013 18:13 1 023 0

Без визови центрове до консулства и посолства

  • визови-
  • центрове-
  • консулства-
  • посолства-
  • кристиян вигенин

Вигенин обмисля промяната за цетровете от бившия съветски блок

Без визови центрове до консулства и посолства - 1
Снимка: БГНЕС

Външно министерство ще анализира работата на визовите центрове, които в момента обслужват туристите от бившия съветски блок. Според министър Кристиян Вигенин в районите където има посолство или консулство на България не е оправдано да се разкриват подобни центрове.


Там държавата може да си върши работата и няма смисъл частна фирма да дублира и оскъпява услугата, смята Вигенин, цитиран от "Грамофона". Според него от разкриването и дейността на визови центрове има смисъл единствено в районите, които са отдалачени от родните дипломатически мисии. Министър Вигенин уточни, че българските посолства вече ще бъдат натоварени и с икономически задачи.

Една от тях е именно работата за засилване на туристическия обмен. Министърът на външните работи пристигна в Бургас на работна среща с представители на туристическия бранш. Местните туроператори и хотелиери настояват за облекчаване на визовия режим  за рускоговорящите летовници, които в последните години формират основния туристически поток по Южното Черноморие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА