Last news in Fakti

16 Януари, 2023 09:51 2 403 8

Силен интерес към евтините билети до Истанбул

  • летище-
  • пловдив-
  • истанбул-
  • полети

Цената на еднопосочен билет започва от 29 EUR

Силен интерес към евтините билети до Истанбул - 1
Снимка: Shutterstock

Продадени са над 50% от местата за първите полети, които ще се извършат от Пловдив до Истанбул. Те ще се изпълняват два пъти седмично в сряда и в събота от 18 февруари. Цената на еднопосочен билет започва от 29 EUR. Полетите ще се изпълняват със самолети Boeing 737 и Airbus 320, които са с капацитет 180 пътници. Самолетите ще кацат на азиатското летище "Сабиха Гьокчен", откъдето има възможност за прикачване до различни части на света, включително полети до десетки желани дестинации в Европа и Азия.

В същото време туроператори от районите на Бурса и Мармара посетиха летище Пловдив, за да се запознаят с новите линии, които се откриват. На среща с председателя на Съвета на директорите Дойчин Ангелов, изпълнителния директор Красимир Пешев и ръководителя на търговския отдел Светлин Борянов стана ясно, че в напреднал етап са преговорите за откриване на редовна авиолиния от Пловдив до Бурса и Анталия.

„С откриването на редовната авиолиния Пловдив-Истанбул се отваря вратата в Пловдив да пристигнат по-лесно туристи от различни точки на света, а и българи да летят без проблем от Пловдив до стотици дестинации чрез прикачване на истанбулското летище“, коментира пред туроператорите Дойчин Ангелов.

Представителите от Турция посетиха община Пловдив и курортите Пампорово и Банско, за да проучат възможностите за посещение от туристи и начините им на придвижване от Турция до летище Пловдив.

В момента от Пловдив има редовни полети до двете лондонски летища Лутън и Станстед, немските в Дортмунд и Меминген, изпълняват се и полети до Дъблин.

В същото време зимната чартърна програма е в разгара си. По два полета седмично от Анталия и Измир до Пловдив се изпълняват от авиокомпанията SunExpress. Втората програма е от Белфаст, Северна Ирландия, където самолети летят по два пъти на седмица.

С полетите до Истанбул през февруари от летище Пловдив ще се изпълняват по 20 полета на седмица.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 прекачване

    7 0 Отговор
    Прекачване, драги аФторе, инвентар се прикачва, не пътник

    Коментиран от #3

  • 2 Галина Колева,

    4 0 Отговор
    Една хубава новина!
  • 3 Опааа

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "прекачване":

    Ужасно са неграмотни! 🤦‍♂️
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Тъщата

    6 0 Отговор
    Едно време имаше редакция и редактори. Преди те да подпишат нищо не излизаше в ефир или на хартия. Сега журналята сами си превеждат, сами си редактират и крайният продукт е смешка.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Хамидъ

    2 0 Отговор
    Идват комшиите и какво да видят сняг няма в БГ няма нито на Пампорово нито на Чепеларе значи пътникопотокът ще е еднопосочен по посока Истанбул. искат да карат ски ама сняг йок.
  • 8 Въпрос с повишена трудност

    1 0 Отговор
    За такива къси разстояния е по-добре да се използва скоростни влак. За съжаление България няма такива.