Last news in Fakti

27 Август, 2013 22:23 2 980 0

Директорът на Фонд "Земеделие" хвърли оставка

  • румен порожанов-
  • оставка-
  • държавен фонд "земеделие"-
  • бойко борисов-
  • прср

Под ръководството на Румен Порожанов усвояването на евросредствата в сектора се увеличи драстично

Румен Порожанов - изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“, е подал оставка, съобщи agrozona.bg. Заместникът му с ресор „Директни плащания“ Свилен Костов също е депозирал своята. Информацията бе потвърдена от Министерството на земеделието и храните. 

Още в понеделник вечерта Факти.бг писа, че се очакват оставки по върховете на фонд „Земеделие“.

Фондът управлява голяма част от европейските средства, които се усвояват у нас и неведнъж е ставал част от скандали. Дори един от шефовете му - прословутата Калина Илиева, даде името "калинка" като нарицателно за властово назначение несвързано с лични способности. Тогава цялото ръководство на фонда беше сменено на 31 март 2011 г.
 
Не е ясно дали предстоящата чистка е свързана и с днешните съобщения, че ръководството на фонда възнамерява да редуцира разходите на бенефициентите по Мерки 311 и 312 от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР), които касаят закупуване на движими активи.

Припомняме, че след неуспешното управление на Фонд "Земеделие" от Калина Илиева и Светослав Симеонов, Порожанов застана начело на Разплащателната агенция с решение на Управителния съвет на ДФ „Земеделие” от 31 март 2011 г. Предишната позиция, която той заемаше, беше в Министерството на финансите, където от август 2009 беше началник на политическия кабинет на Симеон Дянков.

Според БНР посочените от Порожанов мотиви за оттеглянето му са лични, от агроведомството казаха, че оставката му не е била поискана.

В профила си във Фейсбук бившият премиер Бойко Борисов коментира с негативен знак тази промяна на връха на Фонд "Земеделие".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА